Pretraga

Plastika fantastika: raznobojni nakit vlada letom!

Plastika fantastika: raznobojni nakit vlada letom!

Tekst: BURO.

Volimo metale, volimo zlato sa baroknim biserima i nagomilane komade ali ova sezona nam je donela i jednu novinu kojoj se nismo nadali: raznobojni nakit od plastike i smole! Retro trend koji bismo možda najbolje nazvali kolorbloking u svetu nakita se vratio na velika vrata. Bilo da se radi o glomaznom prstenju (što više to bolje, ne dajte da vas minimalizam skrene sa puta) ili minđušama, savršeni su pratioci leta i protivotrov njegovom kraju.

Možda ovaj avgustovski bum dugujemo spotu "Midnight Sky" u kome Miley leži na raznobojnim kuglicama (da li su možda u pitanju žvake iz automata?) sa rukama tako teško okićenim plastikom da kao da jedva može da ih podigne ali više malih nezavisnih brendova je i pre njega izbacilo svoje ručno rađene kolekcije u ovom stilu (Miley konkretno nosi La Manso) i prodaja im je u poslednje vreme naglo skočila.  

Plastika fantastika: raznobojni nakit vlada letom! (фото 6)

MARYAM NASSIH ZADER

Opsednuti smo komadima koje potpisuju Maryam Nassir Zadeh, Emnitta, La Manso i Fry Powers i koji dolaze u svim mogućim nijansama, veličinama i oblicima. Efekat raznobojnog stakla (zamislite da vas je neko ostavio da se igrate u Murano radionici i napravite sve što vam srce poželi), emajlirane varijacije na temu i nakit od smole i plastike u kombinaciji sa metalom otvaraju bezbroj mogućnosti za igru. 

Ako ste iz bilo kog razloga izgubili želju da se doterujete, ovo je trend koji ća vas motivisati i vratiti u formu: ne zahteva nikakav poseban trud ali zato mami osmeh i otvara bezbroj kombinacija. A svima nam je potrebna dodatna doza razigranosti ovih dana, zar ne?

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor