Burberry Classics: Šta nam donosi nova modna linija britanskog brenda

  15.03.2024.
  RECOMMENDED

  Burberry, brend koji se izdvaja neprolaznom elegancijom, prefinjenošću i istorijskim nasleđem, od svojih skromnih početaka u 19. veku (osnovan je 1856. i prvobitno bio usmeren na proizvodnju visokokvalitetnih i izdržljivih kaputa i vodootporne odeće za kišu) uspeo je da stvori prepoznatljivu estetiku koja privlači sve uzraste i polove (malo koji brend ima prepoznatljivost Burberryja).

  Kao jedna od najstarijih modnih kuća u Velikoj Britaniji, prožeta istorijom, Burberry kroz svoje nostalgične ponude, konstantno ističe svoje korene. Otkako je Daniel Lee imenovan za kreativnog direktora kuće, poštovanje tradicije uzdignuto je na viši nivo – hrabrim printovima i paternima. I Leejev sledeći veliki poduhvat za matičnu kuću, zadržava stil brenda. Pogađate, u pitanju je linija Burberry Classics – više elegantna uniforma, nego što je regularna, obična odeća. Bež i sivi karo dezeni zvezde su nove kampanje u kojoj se nalazesadašnje modeling zvezde, a to su Iris Law i Quinn Kirwan.

  Burberry Classics

  burberry 1
  burberry classics collection menswear womenswear info 4

  70 odsto održivih materijala utkano je u lagane komade Burberry odeće, među kojom dominiraju uske, savršen krojene košulje. Tu su i unapređeni kupaći kostimi, koji će definitivno pružiti dodatnu zabavu pod suncem, a tu su i trenerke, idealne za sportske aktivnosti.

  Burberry Classics kolekciju krase njeni jahački dizajn, izvezeni na majicama, pantalonama i duksevima sa hrabrim identitetom.

  burberry classics collection menswear womenswear info 1
  burberry classics collection menswear womenswear info 6

  Jedan od razloga zašto je Burberry već više od veka omiljeni izbor oba pola jeste njegova otpornost na trendove. Trendovi se smenjuju svake sezone, ali ovaj brend je bezvremen i čini se da njegovu eleganciju svako može izneti. Burberry komadi garderobe uvek su pametna investicija, a zanimljivo je posmatrati kako brend tek otkrivaju pripadnici generacije Z (obožava ga, recimo Billie Eilish), i englesku eleganciju uklapaju u svoje svakodnevne kombinacije.

  Linija Burberry Classics, dostupna je u prodavnicama i online od ovog meseca.

  burberry 2

  Fotografije: Burberry

  Saznaj više:
  Povezani članci: