Girl Crush: Francesca Scorsese

22.04.2024.
RECOMMENDED

Ako volite ostvarenja Martina Scorsesea ili ste pasionirani gledalac filmova, onda znate ko je Francesca Scorsese, Martinova ćerka. Ova mlada zvezda, glumica i TikTokerka (gde pravi sadržaj sa tatom) igrala je u HBO seriji We are who we are,  a kao mala devojčica pojavljivala se u filmovima Avijatičar, Hugo, seriji Boardwalk Empire. Odrasla je okružena holivudskim zvezdama – Robert De Niro joj je kum, a dok je odrastala, Leonarda DiCaprija je zvala „ujak Leo“.

– Moj tata je montirao film Vuk sa Vol Strita dok sam radila domaći na stepenicama i sve što sam mogla da čujem bile su scene seksa, ispričala je Franceska, naša ovonedeljna Girl Crush, u intervjuu koji je nedavno dala za magazin Nylon

Francesca Scorsese 1

Francesca nije samo glumica. Njen kratki film, Fish Out of Water, koji je napravila kao diplomski rad, premijerno je prikazan na Kanskom filmskom festivalu 2023. godine. Prikazan je i na Tribeca filmskom festivalu, a prikazuje mladu majku koja saznaje da joj majka umire i ima priliku da se ponovo poveže sa svojom porodicom. Film je delimično inspirisan Francescinim iskustvom sa sopstvenom majkom, Helen Morris, kojoj je dijagnostikovana Parkinsonova bolest 1990. godine.

Francesca nije samo glumica

Zaljubljenicima u modu i film biće interesantno to što je sarađivala sa tatom na reklami za Bleu de Chanel u kojoj igra Timothée Chalamet.

Francesca Scorsese 2
Franceska u seriji We Are Who We Are
Francesca Scorsese 5

Ne stidi se toga što ima povlašćen status u Holivudu i kaže da se sve vreme trudi da bude najbolja moguća nepo beba kakva može biti, što uključuje registraciju Martina Scorcessea na instagramu. Takođe, ubedila je tatu da se prijavi na aplikaciju za ocenjivanje filmova Letterboxd, a u julu 2023. da se pojavi sa njom na TikToku, u videu koji je postao viralan, a u kojem ga je predstavila kao „sertifikovanog šaljivdžiju“.

U oktobru iste godine objavila je video snimak „Tata pogadja sleng“ u kojem mu je objasnila sleng generacije Z kao što su „simp“, „tea“, „the ick“ i „sneaky link“. Sarađivala je sa očevim PR timom na promociji njegovog filma Killers of the Flower Moon, radeći promociju unutar ograničenja koja su postavljena za promovisanje filmova, usled SAG štrajka.

Francesca je vrlo strastvena oko prikazivanja ljudske strane svog oca: „On je samo mali stari čovek sa porodicom“, istakla je. Trenutno zajedno sa njim piše knjigu o sebi, za A24, i rade na dugoročnom projektu koji je još uvek strogo poverljiv.

Od nekih zanimljivosti koje treba istaći o njoj jeste da živi sa cimerkom na Menhetnu – nekoliko blokova od svoje porodice, da obožava pse – ima minijaturnog šnaucera po imenu Oscar i mikropomeranca koji se zove Yeti. Obožava Alfred Hitchcock – njegov film Ptice gledala je beskrajno mnogo puta.

Fotografije: Pinterest, Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: