The slingback is back: Ponovo nosimo cipele sa otvorenom petom

  10.03.2024.
  RECOMMENDED

  Cipele sa otvorenom petom su se vratile. Na svakih nekoliko godina one postaju hit obuća – sada kao deo sirene office trenda, ili obožavani momenat na Miu Miu FW 23, ali i Prada FW 24 reviji. Konstantno ih je nosila naša omiljena modno – filmska junakinja Carrie Bradshaw, obožavala Audrey Hepburn (na ekranu i van njega), a u kolektivnu svest ostaće zauvek urezane kao deo zavodljivog izgleda Sharon Stone u čuvenoj sceni prekrštanja nogu u filmu Niske strasti.

  Tradicionalno, cipele sa otvorenom petom trebalo bi da imaju zatvoren gornji deo i nežnu traku pozadi. Veliku popularnost stekle su pedesetih godina prošlog veka (čuvene Chanel sandale sa blok petom nastale su pedesetih), kao obuća koja čini da noge izgledaju duže. Tu su razne verzije prvobitnog modela, a kakve god da volite suština je ista – ovo su cipele koje predstavljaju sredinu između visoke štikle (salonki) i udobnih ravnih cipela, ali za razliku od mule pete, neće spadati sa nogu zahvaljujući slatkoj maloj seksi traci pozadi.

  Biramo nekoliko modela za prolećnu – ovo su komadi poznatih modnih brendova, a slične možete pronaći u omiljenim radnjama u našoj zemlji.

  GUCCI

  gucci cipele

  GANNI

  ganni cipele

  FERRAGAMO

  ferragamo cipele

  MIU MIU

  miu miu cipele

  SAINT LAURENT

  saint laurent cipele

  Saznaj više:
  Povezani članci: