Pretraga

24/7 moda: Pretvorite casual dnevne kombinacije u super noćne outfite

24/7 moda: Pretvorite casual dnevne kombinacije u super noćne outfite

Tekst: BURO.

Ok, pomalo varamo: neki od nas jesu dvehiljaditih već izlazili i sada samo izvlačimo recept iz prašine. Ipak, toliko dugo jeste bio zaboravljen da se nekako čini potpuno nov, a ni komadi koje nosimo nisu isti. Na primer, tih famoznih dvehiljaditih ne biste nas mrtve uhvatili u bilo kakvim pantalonama - ili ne daj bože društvenog sunovrata - farmerkama visokog struka. Računalo se samo ono što je bar 5 cm ispod pupka ali u ovom deljenju smo pametniji po tom pitanju (bar za sad, ako je do Miu Miu, pad je ponovo neminovan).

Recept o kom pričamo? Običan, dnevni outfit na kom smo samo zamenili top. I to ne bilo kakvim, nego "topom za izlazak". U slučaju da ga ne poznajete, on je posebna kategorija. Ne mora istina biti isključivo top u klasičnom smislu, već bilo kakav gornji deo ali mora, apsolutno mora biti glam. U obzir dolaze: šljokice, čipka u vidu veša i korseta i - naravno - po koje pero. 

Dakle, najobičnijim ispranim farmerkama (čak i u kombinaciji sa belom majicom) dodajte retro blejzer od šljokica i spremni ste na sve što noć može da donese. Sa pantalonama štofanog odela - ili sa celim odelom - uparite providne lagane teksture ili bandeau top poput grudnjaka i ono u trenutku prelazi iz office u club friendly (trik je da izgledate kao da ste posle posla jednostano skinuli košulju i produžili u izlazak). Nije na odmet ni da u miks dodate par visokih potpetica ali velike su šanse da ste i u dnevnoj varijanti bili u njima. 

Korset kao takav, savršeno ide i sa jednom i sa drugom opcijom, pod uslovom da podseća na veš a ne na kostim francuske sobarice za Noć veštica (u kom slučaju ne ide ni sa čim). Recept je zaista jednako lako izvesti praksi, a izdvojili smo za vas i najbolje komade - kako u high street tako i u dizajnerskoj varijanti. Nema na čemu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor