Pretraga

5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni

Tekst: BURO.

Foto: Press i Instagram

Verovatno ne postoji brend čije modele je nemoguće izvesti u večernji izlazak i stilizovati tako da izgleda kao da su upravo za to pravljeni. No, u šumi modnih imena ipak postoje imena čije su kolekcije predviđene upravo tome da budu nošene na partyjima, noćnim provodima i koktel zabavama. Sa dolaskom praznika maštamo o gradskim izlascima pa smo zato izdvojili pet modnih brendova čije kreacije najbolje izgledaju baš tamo - kada se zavrte na plesnom podijumu ispod disko-kugle.


16 ARLINGTON

5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 1)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 2)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 3)

“Clothes with stories to tell the morning after” je slogan londonskog modnog brenda 16Arlington iza kog stoji dizajnerski dvojac Marco Capaldo i Federica Cavenati. Privlačnost brenda krije se u njihovoj mantri po kojoj modu ne doživljavaju isuviše ozbiljno, a oblačenje, posebno za izlaske, smatraju delom zabave. U njihovim kolekcijama preovlađuju šljokice, providni materijali i perje, te prorezi na neočekivanim mestima, a njihova ekscentrična estetika već je osvojila brojne fanove širom sveta među kojima su Solange Knowles, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Lizzo, Adwoa Aboah i Lena Dunham.


RASARIO

5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 4)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 5)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 6)

Rasario je 2012. godine pokrenula kreatorka Rasida Lakoba koja je detinjstvo provela odrastajući na južnoj strani Kavkaza i upravo stil žena koje su je tada okruživale smatra svojom velikom inspiracijom. Brend odlikuju glamur, senzualnost i ženstvenost, u kolekcijama prevladavaju šljokice i providne tkanine, pa ne čudi što je Rasidina moda namenjena prvenstveno posebnim prilikama, crvenom tepihu, glamuroznim zabavama i noćnim izlascima. Brend je privukao pažnju mnogih zvezda sa A-liste među kojima su Jennifer Lopez, Katy Perry i Lily Collins.


SANDA SIMONA

5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 7)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 8)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 9)

Naša dizajnerka sa pariškom adresom, Sanda Simona, već je privukla pažnju Kendall Jenner koja je njenu zelenu drapiranu haljinu nosila za promociju svoje tekile. Naravno, nakon što je Kendall objavila fotografiju na Instagramu, Sandina popularnost je eksplodirala. Haljina se rasprodala brzinom svetlosti, a Sanda je nastavila da nas oduševljavanovim kreacijama. Asimetrični krojevi, mnogo proreza, zanimljivi printovi, neobični topovi smelog dizajna i haljine koje zavodljivo prate žensku siluetu, ali uvek izgledaju drugačije, kao stvoreni su za večernje izlaske.


NENSI DOJAKA

5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 10)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 11)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 12)

Albanska dizajnerka Nensi Dojaka lansirala je svoj modni brend 2017. godine kada je završavala studije na prestižnom londonskom Central Saint Martinsu. Svojim odvažnim dizajnom, i prorezima kao zaštitnim znakom, Dojaka se ubrzo uvukla u srca (i ormare) svih onih koji traže zavodljiv ali drugačiji party outfit. Njena asimetrična crna mini haljina bila je jedan od najpoželjnijih komada u prvom kvartalu ove godine, a kreatorka je brzo stekla i poverenje zvezda sa A-liste: od Belle Hadid i Jourdan Dunn do Sophie Turner, Emily Ratajkowski i Zendaye.


D’ACCORI

5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 13)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 14)
5 brendova koje želimo da vodimo u provod ove jeseni (фото 15)

Dobra party haljina traži i dobre cipele, a u tu kategoriju svakako možemo da svrstamo brend D’Accori. Dizajner Mo D’Accori brend je pokrenuo nakon školovanja na Central Saint Martinsu i Istituto Marangoni gde se i zaljubio u dizajn cipela. Jedan od prvih modela koje je kreirao nosila je Lady Gaga sa kojom je kasnije nastavio da sarađuje, a D’Accori često nose i Beyonce i Dua Lipa. Danas Mo vodi brend čiji dizajn nastaje u Londonu, a ručno se proizvodi u Firenci. Ponuda brenda obiluje sandalama u različitim bojama, ukrašenim različitim detaljima i upotpunjenih neobičnim potpeticama.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor