Pretraga

Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto

Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto

Tekst: BURO.

Ako spadate u letnje pleme, onda je izvesno da u garderoveru negujete ceo deo posvećen oblačenju na plaži: šareni kaftani, poneki svileni pareo, paisley marame, ogrtači od gaze... Jednostavno, kad uđete u temu, stajlinzi za preći put od hotela do ležaljke mogu zaista biti raznovrsni i posebni. Tada sebi možete da date oduška, kako sa krojevima, tako i sa bojama. Jedini kriterijum koji treba da zadovoljite jeste da izgledate kul i osećate se dobro i seksi u toj odeći koja je namenjena da istvoremeno prikrije i otkrije, zaštiti i sakrije. Prozračno, komotno, nežno, fluidno jesu epiteti kojima možemo počastiti dobro osmišljene i skrojene komade za plažu. A gde ih uopšte kupiti? Postoji super izbor u high street radnjama, ali najbolje jeste da potražite male brendove i dizajnere iz mediteranskih zemalja. One koji žive sa i uz more i koji umeju da kroz odeću i detalje slave sunce i tople dane. Danas nam predstavljamo nekoliko naših favorita za ovo leto.

chufy

Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 1)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 2)

Sofía Sanchez de Betak odnosno Chufy je rođena u Buenos Airesu, a živi u Njujorku gde je kreativna direktorka i modni konsultant. Ona je u saradnji sa izdavačkom kućom Assouline izdala knjigu „Travels with Chufy“ koja je kruna njenih čestih putovanja širom sveta. Tokom tih putovanja ona je sakupljala odeću iz svih država koje je posetila i to ju je inspirisalo da pokrene sopstveni brend ready to wear odeće. Brend Chufy je lansirala 2017. godine, a sve je bazirala na stilu koji se vezuje uz putovanja i nesputani boho duh, uz konstatntnu saradnju sa lokalnim zanatlijama koji njene ideje pretvaraju u fine odevne komade. Iako je odeća vrlo sofisticirana, sve je i vrlo udobno kako ne bi sputavalo žene da slobodno žive i neustrašivo istražuju svet oko sebe.

Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 3)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 4)

Nema Resort Wear

Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 5)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 6)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 7)

Nema je grčki brend koji je specijalizovan za kreiranje odeće ukrašene vezom. Njihov stil je baziran na lokalnom nasleđu koje kombinuju sa boemskim duhom koji je snažno prisutan u svim kreacijama. Za izradu koriste prirodne materijale visokog kvaliteta i pri tome kombinuju paterne u etno stilu sa onim geometrijskim kako bi tržištu ponudili nešto drugačije. Kao rezultat su tu komotne kreacije koje na prvi pogled asociraju na bezbrižno leto u Grčkoj, topli povetarac i prelepe plaže.

Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 8)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 9)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 10)

OOPSCOOL

Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 11)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 12)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 13)

Ovaj brend je u Turskoj 2014. godine osnovala Pınar Uçar Gül sa idejom da tržištu ponudi luksuznu odeću koju odlikuju odvažni printovi skrojeni u opuštene modele kao stvorene za uživanje na svežem vazduhu. Pored printova u jarkim bojama koji osvajaju momentalno, tu su i materijali koji su vrlo prijatni za nošenje, pa Oopscool kimino se može nositi i na najvišim temperaturama i pri tome maksimalno uživati. Pinar je imala ideju da ponudi svetu jednostavne, svakodnevne modele u tako ekstravagantnim printovima koji će krojeve učiniti posebnim i svečanim. I to joj je u potpunosti pošlo za rukom! Opčinjeni smo njenim hipnotišućim printovima.

Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 14)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 15)
Autentično, šareno i drugačije: Ovo su modni brendovi namenjeni zaljubljenicima u leto (фото 16)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor