Pretraga

BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju

Tekst: Ana Pavić

Studio kolekcije brenda H&M uvek izazovu reakciju. Razlog je jednostavan. Radi se o limitiranoj ekskluzivnoj kolekciji kojoj dizajnerski tim brenda pristupa kao kreativnom igralištu na kome se granice pomeraju. STUDIO kolekcije se obično rasprodaju onog trenutka kada ih H&M objavi na webshopu, a istu sudbinu predviđamo i ovoj za sezonu proleće 2023. koja je pre nekoliko dana predstavljena u Atini. Samo predstavljanje je bilo vrlo ekskluzivno. BURO. je bio jedini medij iz regije koji je prisustvovao dvodnevnom događaju sa poznatim influenserkama iz regije i Evrope. Svaki detalj putovanja i boravka je bio pažljivo isplaniran u duhu nove STUDIO kolekcije. Na krevetu u hotelskoj sobi dočekala nas je velika ružičasta kutija u kojoj se nalazio ceo niz beauty preparata i jedan ležerni personalizovani ogrtač od satena. Nešto u stilu holivudskih zvezda? Upravo tako jer je osnovna ideja iza nove STUDIO kolekcije fuzija starog holivudskog glamura i savremenih megazvezda. Što to znači u praksi i kako se vi možete transportovati u tu dimenziju?

BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 1)

Jednostavno. Shvatite da pravila više nema i da se večernja i dnevna odeća ne moraju nužno nositi u svojoj osnovnoj nameni. Zašto ne biste obukli raskošnu suknju od tila u kombinaciji s običnim topom za ručak? I zašto ne biste obukli stylish trenerku u kombinaciji s glossy čizmama za večernji izlazak? Zašto ne biste nosili baš sve što vam se sviđa i kako vam se sviđa od jutra do večeri? Ta poruka individualnosti i slobode je u DNK-u ove kolekcije. Nove generacije se više ne zamaraju nekim zastarelim normama kada je odevanje u pitanju što smo potvrdili na snimanju koje je održano u Atini i čije rezultate upravo gledate.

Influenserke su odabrale svoje top komade i kombinovale su ih u svom stilu, a kao idealna kulisa je poslužilo pozorište Pallas koje je izgrađeno 1931. godine i koje je prvi put otvorilo svoja vrata za snimanje ovog tipa. U ulogama modernih zvezda izvrsno su se snašle regionalne influenserke Dora Predojević i Una Krlić. Ako ih pratite na Instagramu, onda znate da se radi o devojkama koje imaju definisanu estetiku i koje znaju da prilagode svaki trend svom stilu. Bilo je zanimljivo videti koje su komade odabrale kao favorite iz ove kolekcije.

UNA KRLIĆ

Una neguje minimalistički pristup odevanju uz naglasak na statement krojeve. Jednostavno, a opet efektno i snažno. Takav je i stajling koji je složila, a za koji znamo da će ga „sejvovati“ svi njeni pratitelji. Nosilac stajlinga je trenč mantil. I to ne bilo kakav. Ovo je komad koji kupite za ceo život i nosite ga dok god vas služi. Model ima jaka četvrtasta ramena u stilu 80-ih i napravljen je od čvrstog pamuka. Kombinaciju je upotpunila sa farmerkama balon kroja i korsetoma/topom srcolikog izreza s detaljima od žice i crnim sjajnim čizmama sa punom potpeticom.

BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 2)
BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 3)
BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 4)

DORA PREDOJEVIĆ

Znamo da ste sigurno videli jedan od najpoželjnijih komada iz ove kolekcije za koji je H&M već primio milion upita. Radi se o predimenzioniranoj kožnoj jakni koja izgleda kao da ste je nasledili od tate. Ima pravi vintage izgled i doslovno se slaže uz sve komade iz ove kolekcije. Mi smo je odmah vizuelno uparili sa belim rebrastim topom, farmerkama balon kroja i crnim čizmama od sjajne kože. Dora ipak voli da eksperimentiše (što ćete jasno videti na njenom Instagram profilu) i za snimanje je odabrala efektnu kombinaciju ove jakne, maksi suknje od tila čiji se šlep vuče po podu i jednostavnog topa.

BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 5)
BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 6)
BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 7)

Što više gledate ovu kolekciju postaje vam jasno da je složena kao nadogradnja. Svaki komad se može kombinovati i svaki komad ćete obući više puta u životu. Moramo da napomeno da je H&M Studio kolekcija izrađena od najkvalitetnijih materijala s naglaskom na održive. U Studio kolekciji je korišćen organski pamuk, reciklirani poliester, chrome-free koža i Naia™ Renew vlakno koje je dobijeno iz drvene mase i sertifikovanih recikliranih materijala. Kolekcija u prodaju ulazi 2. marta.

BURO. IZBOR

BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 8)
BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 9)
BURO. vam eksluzivno predstavlja H&M Studio kolekciju (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor