Pretraga

Dizajnerka Grace Ling je na radaru J.Lo i Karlie Closs, sada je i na našem

Tekst: BURO.

Foto: Press i Instagram

Od kada je osnovala svoj brend 2020. godine, mlada dizajnerka Grace Ling išla je vrtoglavo brzom uzlaznom putanjom. Još od prvog trenutka bilo je jasno da basic nije njena ključna reč i da su skulpturalni komadi ono što maestralno izvodi. Kada malo zagrebemo površinu, ova činjenica sasvim je logična pošto se pre mode bavila izradom onoga što i sama naziva weareble sculptures.

Dizajnerka Grace Ling je na radaru J.Lo i Karlie Closs, sada je i na našem (фото 1)
Dizajnerka Grace Ling je na radaru J.Lo i Karlie Closs, sada je i na našem (фото 2)
Dizajnerka Grace Ling je na radaru J.Lo i Karlie Closs, sada je i na našem (фото 3)

Poreklom iz Singapura (a imala je i mini ulogu u filmu "Crazy Rich Asians"), dizajn je učila prvo u svom rodnom gradu, a zatim i na svetski poznatim školama Parson’s New School u Njujorku i Central Saint Martins u Londonu, a za sebe kaže kako "i dalje pravim nosive komade umetnosti, samo više komercijalnu, nosiviju verziju".

Dizajnerka Grace Ling je na radaru J.Lo i Karlie Closs, sada je i na našem (фото 4)

Iako je već sarađivala sa imenima poput Jennifer Lopez, Ling tvrdi kako želja za slavom nikada nije bila njen pokretač. "Nije mi bilo važno da li velik broj ljudi želi da nosi to što pravim i verujem da sve dok je nešto autentično, uvek se nađe neko ko će to ceniti." U njenom slučaju, ta autentičnost ogleda se u interpretaciji neočekivane inspiracije poput distopijskih filmova i nauke ali i upotrebe novih tehnologoja izrade kao što je 3D štampa. 

Dizajnerka Grace Ling je na radaru J.Lo i Karlie Closs, sada je i na našem (фото 5)

Jedan od njenih najbolje prodavanih komada, the Butt Bag, napravljena je upravo ovom tehnikom i to od aluminijuma i postavljena kožom. Ova kombinacija tehnologije i tradicinalnih načina izrade, zajedno sa prepoznatljivom ekscentričnom elegancijom, možda najbolje sumira dizajn sa potpisom Grace Ling. Definitivno je privukla našu pažnju.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor