Pretraga

Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu

Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu

Tekst: BURO.

Foto: Press

Šta uopšte jednu haljinu za venčanje (ili odelo, nemamo ništa protiv, šta više) čini savršenom? Možda se dvoumite oko siluete ili dužine, ukrasa, materijala, trendova... Koliko je i da li je ovo uopšte bitno i po kojim to kriterijumima treba birati? U pomoć smo pozvali tri domaće dizajnerke čije haljine se nalaze u mnogim #inspo folderima. Ovo su njihovi najvažniji saveti, hvatajte beleške.

Dragana Ognjenović

Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu (фото 1)
Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu (фото 2)

"Šta čini savršenu venčanicu? Najvažnije je da u sebi sadrži nekoliko sastojaka. Jedan od njih jeste da u sebi nosi dah romantike i da se osoba u njoj oseća posebno, ali i kao da je u svojoj koži. Savršena venčanica je ona koja je "taman" i po meri osobe koja je nosi i ne zahteva nikakav angažman kako bi se nosila. Jako je naporno kada sve vreme tako divnog i posebnog trenutka provedete razmišljajući o tome da li vas nešto steže ili pada."

Ines Janković

Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu (фото 3)
Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu (фото 4)
Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu (фото 5)

"Uvek kažem devojkama kada biraju haljinu da imaju na umu da će gledati te svoje slike i kroz 10, 20 godina i da se zapitaju šta bi to i tad volele da vide pa da se bi kažu "stvarno sam super izgledala", šta je za njih lično bezvremensko, čega se neće postideti ni sad ni kasnije. Uvek od toga polazimo da klijentkinje istraže šta za njih znači pojam timeless. Ne volim da sugerišem siluete haljina, zato što je to u kojoj formi haljine se neko dobro oseća izuzetno lična i subjektivna stvar. Poenta je da svako bira spram svog karaktera i toga kako se inače oblači. Nikako nisam za to da se na svom venčanju eksperimentiše ni sa kosom, ni sa šminkom, ni sa haljinom, već da treba voditi računa o tome šta vas suštinski predstavlja i biti (sebi) najbolja verzija toga. Mi smo tu da od svakog zahteva napravimo najbolje što može."

Tijana Žunić

Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu (фото 6)
Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu (фото 7)
Domaći dizajneri otkrivaju recept za savršenu venčanicu (фото 8)

"Jedinstvenost i posebnost žene dolaze iz nje same. Energija kojom ona zrači govori više od svega, a na dan venčanja haljina moze doprineti tome da sva ta lepota i posebnost dođu do izražaja na pravi način. Birajte haljinu srcem. Ima mnogo saveta koji upućuju na to koja forma haljine stoji kom obliku tela, koji detalji na haljini pokrivaju mane. Ali. Najbolja haljina je ona u kojoj se osećate sjajno, zadovoljno i srećno, to je onda ta savršena haljina koja vama pristaje."

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor