Pretraga

I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom

I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom

Tekst: BURO.

 Ako provodite sate skrolujući po sajtovima poput 1stDibs ili Bentley&Skinner (od kog je pozajmljen nakit za snimanje Downon Abbey), ovo je lista sa novim Instagram adresama koje ćete obožavati. Za inspiraciju ili šoping, potpuno je svejedno. Look! Shiny!

ELEUTERI

I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 1)
I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 2)

Instagram nalog ove legendarne adrese sa vintage nakitom prikazuje najbolje komade koje internacionalna kuća ima u ponudi. Osnovana 1894. godine i sa najpoznatijom prodavnicom u Via Condotti u Rimu (i adresama u Njujorku, Milanu, Veneciji, Porto Ćervu i St. Moricu) i sedištem u Njujorku nudi selekciju koja se sa pravom može nazvati "najbolje od najboljeg". Cartier, Bulgari, Boucheron i nepregledan niz drugih draguljara.

leighton JEWELS

I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 3)
I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 4)

Leighton Jewels imaju pomalo "gledaj, ali ne pipaj" vajb ali su i više nego vredni da ih zapratite. Upravo kod njih komade za crveni tepih (a neki srećnici i za svakodnevni život) pronalaze zvezde sa najviše stila, bilo da se radi o minđušama koje je Billie Eilish’ nosila na dodelu Oskara ili dijamanata koje je ponela Sarah Jessica Parker. Svi komadi su jedinstveni i toliko lepi da je sa njih nemoguće skrenuti pogled.

metier paris

I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 5)
I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 6)

Pariški @metierparis specijalizovan je za antikvarni nakit, pa ćete kod njih pronaći komade koji datiraju čak i iz perioda Rimskog carstva pa sve do edvardijanskog perioda, perioda kralja Georga i kraljive Victorie, kao i Belle Epoque u besprekornom stanju. 

pat saling

I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 7)
I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 8)

 Pat Saling je adresa na Menhetnu specijalizovana za nakit iz Art Deco epohe i sredine prošlog veka, sa posebnim akcentom na retkim komadima sa potpisom niche draguljara poput René Boivin i Suzanne Belperron. Pored toga, na nalogu ćete pronaći i unikatne komade koji datiraju iz XIX i XX veka ali koji se savršeno uklapaju u savremenu estetiku. 

sandra cronan

I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 9)
I šoping i inspiracija: Ovo su najbolji Instagram nalozi sa vintage nakitom (фото 10)

Sandra Cronan je u ovom poslu preko 30 godina i njena selekcija nakita iz perioda koji datira od kralja Georga pa sve do sredine XX veka je jedinstvena. Sandra posebno voli da svakom kupcu ispriča i priču o komadu koji uzima, pa uz prelep komad nakita dobijate i njegovu detaljnu istoriju. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor