Pretraga

Kako da odaberete savršenu majicu na pruge? (Imamo i najbolje komade)

Kako da odaberete savršenu majicu na pruge? (Imamo i najbolje komade)

Tekst: BURO.

Komad bez kog ne možemo da zamislimo ni leto, ni život kao takav. 

Ipak, baš kao što je to slučaj i sa farmerkama, pronaći "onu pravu" nije uvek lak zadatak. Majica na pruge treba da bude kul (ne "damski" komad), nosiva, spremna za kombinovanje tokom cele godine: sa kupaćim kostimom, ali i belim farmerkama ili oversized blejzerom. Ako vam nikako ne polazi za rukom da pronađete savršen model, imamo rešenje - i najbolje komade.

Kako da odaberete savršenu majicu na pruge? (Imamo i najbolje komade) (фото 1)
Kako da odaberete savršenu majicu na pruge? (Imamo i najbolje komade) (фото 2)

ŠTA ČINI JEDNU MORNARSKU MAJICU IDEALNOM?

  • Materijal. Pamuk ili neka mešavina pamuka sve dok nije isuviše debela (tako da podseća na duks) ili isuviše tegljiva. Idealna tkanina nije ni previše tanka ili providna, ali je zato dovoljno meka da kada upašete majicu možete da zakopčate pantalone i da vas ne žulja.
  • Kroj. Opušten i ravan. Majica treba da bude dovoljno duga da možete da je nosite i preko kupaćeg kostima, a da vam ne bude neprijatno (kada je tako duga, lakše se i vezuje u čvor u struku pa automatski imate više opcija za stilizovanja ako želite cropped varijaciju na temu).
  • Dužina rukava. Duža ili duga. Zaboravite na rukaviće koji tek da prekrivaju ramena. Tako uvek možete malo da ih podvijete i dobijete onaj kul opušteni efekat koji klasičnom komadu daje lični pečat.
  • Izrez. Okrugli ili mornarski, nikako V-izrez. Okrugli izrez se lakše koristi za slojevite kombinacije i dobro izgleda ispod sakoa ili mantila, dok je mornarski bolji kao solista i lepše se kombinuje sa raznim ogrlicama svih dužina, posebno kratkim.
  • Boja. Bela, ne boje peska i slične nijanse. Kontrastna boja je idealno teget ili indigo-plava. Na taj način, majica zaista ide uz sve, za razliku od crnih pruga koje posle moraju da se uklapaju sa identičnom nijansom crne na drugim komadima, na primer. 
  • Debljina pruga. Srednja. Jednako je važan i njihov razmak koji ne treba da bude veći od jedne i po do maksimalno dve tamne pruge.

BURO. izbor

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor