Pretraga

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice?

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice?

Tekst: BURO.


Loewe je svuda. Ali ne (samo) zato što se Instagram pretvorio u katalog njihovih torbi - iako je to donekle istina. Suština jeste da se poznati španski heritage brend koji je nekad bio simbol dobrostojećih gospođa (i plemstva) pod vođstvom J. W Andersona polako pozicionirao tako da upravo od njih očekujemo najgenijalne prezentacije i koncepte koji spajaju modu i umetnost na način koji nije isključivo komercijalan. Od njih očekujemo i odeću koja je antipod brzoj modi i trendu radi trenda, jednom rečju, očekujemo emociju (koja u modi postaje sve ređa). Iskreno, oprostili smo im i po svemu sudeći slučajno nastali skandal sa kompletom na pruge - svako ima pravo ne grešku, ma koliko nepromišljena bila, pogotovo kada toliko drugih stvari radi ovoliko dobro. Kako je Loewe tačno postao ovoliko i zasluženo omiljen, niko nije tačno shvatio pošto se sve desilo bez pompe. Nije bilo udaranja u gong i pompeznih objava neke "nove ere" već se ceo proces odvio organski u periodu od nekoliko godina. Evo i kako. 

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 1)

J. W. Anderson

kreativni direktor

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 2)

Čovek sa kojim je počela nova era. Na mesto kreativnog direktora Loewe došao je 2013. godine kada je LVMH kupio i deo u njegovom brendu, a svoju prvu kolekciju prikazao je 2014. Njegovo postepeno repozicioniranje nije podrazumevalo nikakve prečice već iskonsko razumevanje estetike i heritage vrednosti brenda Loewe u kom je spojio dragocenost besprekorne ručne izrade i umetničkog pristupa kreativnom poslu. Uvek otvoren za saradnju i interdisciplinaran pristup, Jonathan igra u svom sopstvenom ritmu i sledi svoju intuiciju - što se višestruko isplatilo u svakom smislu.

m/m (paris)

umetnički direktori

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 3)

Michael Amzalag i Mathias Augustyniak su prve osobe koje je Anderson doveo u tim. Ovaj dvojac, poznatiji kao M/M (Paris) su na poziciji umetničkih direktora i prva stvar na kojoj su radili jeste bio novi logo koji je lansiran 2014. godine. Od tada, svake sezone osmišljavaju kako kampanje tako i neverovatne editorijale, a poslednji dragulj je svakako Show-in-a-Box koncept kojim je predstavljena muška kolekcija za proleće/leto 2021. 

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 4)
Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 5)
Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 6)

KAMPANJA za PROLEĆE/LETO 2018. 

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 7)
Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 8)
Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 9)

Kampanja koju je potpisao legendarni Steven Meisel i u kojoj Vittoria Ceretti drži u ustima različito voće bila je prekretnica koja je obeležila skretanje Loewe estetike u art pravcu i udaljavanje od klasično komercijalnih vizuala. Iako je posle usledilo još mnogo g.e.n.i.j.a.l.n.i.h, ova drži posebno mesto u našim srcima.

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 10)

IT TORBE

Jak brend više ne postoji bez it torbe, a Anderson je za Loewe koji se tradicionalno bavi izradom vrhunske kožne galanterije uspeo gotovo alhemijski da "ubode" više od jednog modela. Pre nego zbog upadljivog logoa, svaki od njih je prepoznatljiv po dizajnu - što savršeno sumira sve vrednosti na kojima počivaju.

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 11)

PUZZLE

Najpopularniji su modeli Puzzle, Gate i Palm Leaf ceger koji svi dolaze u različitim veličinama.

Odmah za njima su i Balloon i Hammock.

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 12)

GATE

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 13)
Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 14)

Svake sezone, ova torbe se izrađuju u različitim materijalima i bojama, kao i posebnim ograničenim serijama poput one za liniju Paula's Ibiza.

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 15)

PALM LEAF

HIPER-KUL ZAŠTITNA LICA

Poznati sa kojima brend sarađuje su posebno pažljivo birani. Tu su Villanelle - ok, znamo da se radi o liku ali neki Loewe komadi zaista se jesu pojavili u seriji "Kako ubiti Iv" i oduševili nas skoro kao i sam zaplet - a glumica Jodi Comer je i zvezda aktuelne kampanje zajedno sa britanskim glumcem Charliem Heatonom. Megan Rapinoe inspirativna zvezda ženskog fudbala koja okreće naglavačke ustaljene predstave o rodovima i rasi, zatim A$AP Rocky u svom ljubičastom odelu i Josh O'Connor (na nekom zamišljenom kampovanju za koje bismo sad dali sve na svetu). Dodajte u miks i manekenke kao što su Kaia i Vittoria i imate dobitnu kombinaciju.

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 16)

JODI COMER

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 17)

MEGAN RAPINOE

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 18)

A$AP ROCKY

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 19)

CHARLIE HEATON

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 20)

JOSH O'CONNOR

CRAFT PRIZE

Brend Loewe posebno je ponosan na to što promovišu autentične ideje i jednako autentične zanatske tehnike ručne izrade. Jedan od načina valorizacije ovih vrednosti ostvaren je i kroz projekat Craft Prize koji podrazumeva promociju i nagrađivanje primenjenih umetnika. Pobednik jeste jedan, ali svi odabrani finalisti učestvuju u završnoj izložbi pod pokroviteljstvom Fondacije Loewe. Ove godine manifestacija je na žalost pomerena za sledeću iz svima poznatih razloga.

PAULA'S IBIZA

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 21)

Jonathan Anderson je kao dete posećivao ostrvo Ibica, a kao odrastao odlučio je da produži svoje maštanje na ovu temu i napravi saradanju sa legendanim butikom (ili je bolje reći konceptom) Paula's Ibiza. Ovo je postala jedna od najiščekivanijih Loewe kolekcija svake godine, a ove možete uživati i u posebnoj knjizi na istu temu.

Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 22)
Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 23)
Kako je Loewe postao jedan od najuzbudljivijih brendova današnjice? (фото 24)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar