Pretraga

Koju torbu nose sve kul Skandinavke?

Koju torbu nose sve kul Skandinavke?

Tekst: BURO.

Kada smo ih prvi put primetili u rukama i na ramenima omiljenih skandi devojaka za vreme prošle Nedelje mode u Kopenhagenu, odmah smo poželeli da saznamo o kakvom se brendu radi. Na svu sreću, to i nije bilo preterano teško pošto je Marmaclub zapravo vrlo loše čuvana tajna i modeli sa tim potpisom vrlo brzo su se uvukli u ormare mnogih modnih insajdera. 

Koju torbu nose sve kul Skandinavke? (фото 1)

Brend Marmaclub osnovale su 2020. godine majka i ćerka Kirsti Øberg i Marie Guldberg, a torbe od perlica po kojima smo ih zapazili vrlo brzo su pronašle svoje mesto na modnoj sceni kako u njihovom rodnom Oslu, tako i u Kopenhagenu i Njujorku. Sa Instagramom je došla i popularnost pa ih sada viđamo svuda po svetu - na najstajliš devojkama, razume se. 

Koju torbu nose sve kul Skandinavke? (фото 2)

Iako na prvi pogled deluje da se raznobojni aksesoar od perli teško kombinuje, dizajnerkama je pošlo za rukom da kreiraju modele koji se zapravo savršeno uklapaju u sve stilove, minimalističke, retro, boho ili maksimalističke. Element blage Y2K nostalgije dodatno im ide na ruku pa smo se na prvi pogled zaljubili u pravougne meke siluete, karike i rese koje ih krase, kao i u paletu boja.

Koju torbu nose sve kul Skandinavke? (фото 3)

Marmaclub torbe inapirisane su starim latinoameričkim tehnikama veza i ukrašavanja perlicama koje su Kirsti i Marie spojile sa svojim savreminim skadni senzibilitetom na izuzetno primamljiv način. Romantične i izražajne, njihove torbe se pored toga prave na ručno i na održiv način pa su bez ikakve dileme dodatak na svakoj listi želja bez ikakve griže savesti, a čini nam se da njihovo vreme tek dolazi.

Koju torbu nose sve kul Skandinavke? (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor