Pretraga

Miuccia Prada dizajnirala je kostime za film "Elvis", pogledajte ih prvi

Tekst: BURO.

Foto: Press

Dugo očekivani film o Elvisu koji potpisuje Baz Luhrmann, premijerno je prikazan za vreme Filmskog festivala u Kanu, a dok čekamo da stigne u naše bioskope pa da sami damo svoj sud, oko jedne stvari nemamo nikakve dileme: kostimi koje je za film dizajnirala Miuccia Prada su fantastični. Baz i Miuccia sarađuju na projektima već tridesetak godina - setite se samo nekih od haljina za Daisy iz filma "Veliki Getsbi" i filma "Romeo i Julija" - pa nas nimalo ne čudi da je, pored glavne kostimografkinje na filmu Catherine Martin i Miuccia ponovo umešala svoje genijalne prste.

Miuccia Prada dizajnirala je kostime za film "Elvis", pogledajte ih prvi (фото 1)
Miuccia Prada dizajnirala je kostime za film "Elvis", pogledajte ih prvi (фото 2)

Odeća igra veliku ulogu i Elvisovoj i Priscillinoj ljubavnoj priči, a njena lepota i stil su legendarni i ostavili su ogroman uticaj na popularnu kulturu (ako nam ne verujete, samo pitajte Lanu Del Ray). Bazu je bilo izuzetno važno da se motivi njenog nasleđa zadrže ali da se nikako ne pređe u jendnostavno kopiranje odeće koju je nosila, već da se pronađe savremen način da se ona poveže sa publikom. I Miuccia i Catherine izučavale su njen legendarni stil, a Miuccia je iskoristila arhive svoja oba brenda kako bi se inspirisala da napravi nove kreacije koje u sebi spajaju Priscillini legendarni vintage stil sa modernom klasikom. 

Miuccia Prada dizajnirala je kostime za film "Elvis", pogledajte ih prvi (фото 3)
Miuccia Prada dizajnirala je kostime za film "Elvis", pogledajte ih prvi (фото 4)

Miu Miu i Prada su brendovi koji su uvek srcem bili okrenuti prošlosti, a pogledom u budućnost što ovu saranju čni još savršenijom. Mnogi Miuccini komadi ionako su inspirisani vremenom koje su obeležili Elvis i Priscilla, a neki su inspirisani upravo njom. Tako su neke od njih reinventovane za film ali od drugačijih tkanina, pa su se među kostimima našao i kombinaezon od brokata sa perlama i resama. Za Elvisa je Miuccia dizajnirala odelo u ljubičastoj nijansi šljive u prepoznatljivoj silueti epohe koji svi obožavaoci Kralja rokenerola prepoznaju i obožavaju. Dovoljan nam je jedan pogled na njih pa da započnemo odbrojavanje do odlaska u bioskop.

Miuccia Prada dizajnirala je kostime za film "Elvis", pogledajte ih prvi (фото 5)
Miuccia Prada dizajnirala je kostime za film "Elvis", pogledajte ih prvi (фото 6)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor