Pretraga

Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu

Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu

Tekst: BURO.


Od kada se pojavio Net-a-Porter je digitalno mesto na kom u praksi možemo videti koji brendovi briljiraju, čiji dizajnerski rad lako sklizne u kategoriju sale, pa u zaborav, a koji su to novi igrači koji preuzimaju primat. Nekada online shop rezervisan samo za najveće i najmoćnije danas je rasadnik talenata čiji modeli osvajaju modni svet u sekundi, a tu se jasno i pokazuje čije kreacije nas samo nadahnu, a za čije stvari smo spremni i da provučemo karticu. Iako nezvanično svake sezone pratimo New In sekciju u potrazi za zanimljivim dizajnerima iz celog sveta, Net-a-Porter je sada tu praksu ozvaničio. Lansirali su inicijativu Vanguard u okviru koje će ponuditi dizajnerima mentorski program ali i mesto za promociju i naravno prodaju. U sezoni jesen/zima 2020. tri brenda su dobila tu prestižnu priliku da ih stručnjaci vode kroz zamršeni deo komercijalne mode. Obratite pažnju na njih!

Minju Kim

Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 1)
Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 2)
Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 3)

Presimpatična Minju Kim osvojila je prvo mesto u Netflixovom reality formatu „Next in Fashion“, a kao deo nagrade je dobila prliku da svoju mini kolekciju ponudi kupcima Net-a-Porter sajta. Taj eksperiment je očigledno prošao sjajno, jer je upravo ona ove sezone jedan od nosioca Vanguard programa. I ovog puta ponudila je odevne komade nalik onima zbog kojih smo zdušno navijali za nju. Radi se o predimenzioniranim haljinama, skulpturalrnim formama sukanja i topova, ovog puta u svedenijoj paleti pastelnih tonova ukombinovanih sa tamnijim bojama. Dovoljno nosivo, a opet drugačije je pobednička formula kojoj svi dizajneri teže.

Jia-Jia

Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 4)
Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 5)
Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 6)

Brend nakita Jia-Jia osnovala je Jia-Jia Zhu koja u svom radu koristi posebno izabrane, prirodne i neobrađene kristale. Zbog toga su komadi sa njenim potpisom pomalo nesavršeni, istovremeno delikatni i robusni, a svaki ima svoje značenje. Lako mogu biti deo glamuroznog outfita, a takođe na novi nivo će podići i svaku opuštenu kombinaciju. Kreatorka je pre pokretanja sopstvenog brenda radila kao bajer na sektoru za nakit robne kuće Bergdorf Goodman, što joj je omogućilo da ima direkatan uvid u to specifično tržište, ali takođe i da nauči sve o poslovnoj strani modnog biznisa. Odrasla je između Šangaja i Kalifornije, a na ideju da se posveti kristalima došla je tokom boravka na Baliju. Danas se njene kreacije izrađuju ručno u Njujorku i radi se o istinski kosmopolitskom inovativnom konceptu.

ArtClub

Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 7)
Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 8)
Net-a-Porter bajeri su arbitri modnog uspeha: Otkrijte koje nove brendove su sada uvrstili u svoju ponudu (фото 9)

Australijski brend ArtClub može da se pohvali praćenjem principa održive mode i etičke proizvodnje, sve njihove kreacije se sa pažnjom izrađuju u Sidneju i to u limitiranom broju komada. Osnivačica Heidi Middleton se u sopstvenu modnu avanturu upustila pre dve godine, pošto je otišla iz tima sass & bide. Iako se sada posvetila sporoj modi, njene kreacije su i dalje jako trendi i elegantne. Njen stil bi se mogao opisati kao glamur koji je odrastao, a komadi (koji nisu preskupi) zaista mogu da stoje u onom delu ormana za sve prigode i da se nose i kombinuju godinama.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar