Pretraga

Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača

Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača

Tekst: BURO.

Ime stilistkinje Courtney Mays je poznato modnim insajderima i zagriženim ljubiteljima košarke, ali ova devojka nije toliko poznata u široj javnosti iako svojim radom utiče na stotine hiljada ljudi. Ali, haj'mo od početka. U mladosti joj nije ni palo na pamet da bi mogla da se bavi modom. Njen otac je bio profesionalni sportista u NFL ligi, a sama Courtney je igrala u košarku u srednjoj školi. Tek po upisu na fakultet u Mičigenu se zainteresovala za modu i postala predsednica fakultetskog modnog kluba u okviru koga je organizovala slikanja, radila stajlinge i pravila revije. Nakon što je diplomirala istoriju umetnosti, preselila se u Njujork gde je ubrzo počela da radi za modnu dizajnerku Tracy Reese. Tu je ispekla zanat, budući da se većina stvari radila in-house, a posle toga palo joj je na pamet da se okuša i kao lična stilistkinja. Postala je asistetkinja stilistkinjama Rachel Johnson i Crystal Streets koje su brinule o stilu klijenata kao što su Ciara, P. Diddy i Lebron James.

Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 1)
Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 2)
Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 3)

Kako je Courtney rođena u Klivlendu njeno zaduženje postalo je da oblači Lebrona Jamesa koji je tada igrao za Cleveland Cavaliers tim. Posle šest godina osmelila se i preselila u Los Anđeles gde je otvorila sopstvenu agenciju za stajling, a košarkaš Chris Paul je bio njen prvi klijent i od tada je sve krenulo munjevitom brzinom. Iako je radila i sa klijentima koji nisu iz sveta sporta kao što su Kelly Rowland, Keyshia Cole i Anthony Anderson, njen fokus su igrači NBA lige. Svi znamo da je uobičajno da stilistu imaju glumci koji se pojavljuju na crvenom tepihu, ali zapravo Courtney i njeno stilsko umeće imaju veliki uticaj i na popularnost igrača za koje sklapa modne kombinacije. Na neki način, njeni klijenti koriste modu kao platformu na osnovu koje skreću pažnju na veće teme.

Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 4)
Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 5)

Za košarkaše NBA lige ulazak u salu predstavlja svojevrsni ekvivalent dolaska glumaca i muzičara na crveni tepih pred dodelu nagrada. Courtney je počela da osmišljava kombinacije Chrisa Paula kojima je on počeo da skreće pažnju na manje koledže u Americi noseći njihove zvanične dukseve. Paul se na kraju povezao sa brendom Support Black Collages sa kojim je u saradnji kreirao Instagram postove u kojima je delio informacije o svakom od tih koledža i tako podstakao mlade da lakše odluče gde će nastaviti obrazovanje posle srednje škole.

Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 6)
Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 7)

Courtney je kroz takve akcije i sve veću pažnju javnosti usmerenu na stil košarkaša, uspela da malo promeni način na koji modna industrija posmatra sportiste influensere. Iako je pre nekoliko godina bilo teško nabaviti odeću koja će pristajati merama profesionalnih sportista, sada je sve više onih koji su spremni za saradnju i koji poštuju sportiste na isti način kao muzičare.

Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 8)
Otkrijte ko je stlistkinja koja stoji iza izgleda najbolje obučenih NBA igrača (фото 9)

Trenutno radi sa tri košarkaša, a to su Chris Paul, Kevin Love i DeAndre Jordan i polaže dosta energije da za svakog od njih osmisli jednistven imidž koji u potpunosti odgovara njihovim karakterima kao i interesovanjima koje imaju van terena. Za razliku od rada sa zvezdama iz muzičkog i filmskog sveta, stilizovanje sportista je malo drugačiji proces i dugoročan rad. Ona putuje svakog meseca u grad u kom njeni klijenti igraju i tada zajedno smišljaju look-ove, jer oni tokom normalne sezone u svom rasporedu imaju 82 utakmice, tako da tu ima mnogo više posla nego što isprva može da se pomisli. Za super ideje za muško odevanje (a realno ti trikovi mogu da se prevedu i u ženski svet) zapratite njen profil na Instagramu na kom redovno šeruje omiljene kombinacije svojih klijenata. Iznenadićete se koliko su istovremeno šik, elegatne i kul.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor