Pretraga

Pitali smo 3 uspešne žene kakvo odelo čini da se osećaju moćno

Pitali smo 3 uspešne žene kakvo odelo čini da se osećaju moćno

Tekst: Manda Javorina

One uspešno vode timove ljudi i projekte, a inspirišu nas ne samo svojim poslovnim idejama već i drugim stvarima koje rade, na primer, načinom na koji se oblače. Upitali smo tri uspešne biznis žene kako pronalaze savršena odela koja im pomažu da se osećaju odlično u svojoj koži, i u kojima su spremn(ije) na sve izazove. Hvatajte beleške. 

Pitali smo 3 uspešne žene kakvo odelo čini da se osećaju moćno (фото 1)

Mila Litvinjenko

Vlasnica i CEO Aura

Koje je vaše omiljeno odelo trenutno?

Trenutno volim da nosim odelo u zelenoj nijansi koja podseća na boju trave. Sviđaju mi se kombinacije zelene i žute, zelene i tirkizne, a najviše volim belo odelo.

Šta tražite kada birate odelo?

Prirodne materijale i klasične krojeve. Mislim da imam više muških odela od ženskih, a postoji jedan brend čija muška odela kao da su šivena po mojim merama.

Pored toga, veoma mi je bitno da se osećam dobro, da mi prija materijal od kog je odelo napravljeno (to važi za sve što nosim), a pošto odela uglavnom nosim sa visokim štiklama važno mi je i da su nogavice dovoljno duge.

Podelite sa nama svoj omiljeni trik/savet za stilizovanje odela?

Kod mene sve zavisi od toga kako se osećam u datom trenutku i gde se pojavljujem u odelu. Ukoliko je casual večernja varijanta u pitanju, onda volim da nosim interesantan veš koji će se diskretno nazirati, u nekoj neočekivanoj boji .

Ponekada stavim kaiš preko sakoa koji izgleda kao potpuno neočekivan deo outfita.

Odela vrlo retko nosim sa patikama ili kaisem.Kada su patike u pitanju, one su uvek muske ali ne oduzimaju mi na zenstvenosti.Zenstvenost nosite u sebi, u pokretima, govoru, hodu i ponašanju. Biti ženstvena, biti dama jeste stvar opredeljenja. Oblačenjem odela se ta crta kod mene ne umanjuje.

Pitali smo 3 uspešne žene kakvo odelo čini da se osećaju moćno (фото 2)

Danijela Jovanović

Marketing direktor Huawei

Koje je vaše omiljeno odelo trenutno?

Moje omiljeno odelo trenutno je jedan oversized model sa širokim nogavicama, verovali ili ne, bele boje.

Šta tražite kada birate odelo?

Kada biram odelo, najvažnije mi je da bude od prirodnih materijala kao što su pamuk, lan ili vuna, kao i da bude udobno. Sviđaju mi se oversized modeli zato što ne volim da me bilo šta pritiska.

Podelite sa nama svoj omiljeni trik/savet za stilizovanje odela?

Drago mi je da sve više mladih devojaka bira da nosi odelo. Sada je prisutno toliko prelepih boja, da bih nosila svaki dan drugo. Uz patike i pamučnu majicu, ono dobija sasvim drugu pojavu, postajete super, šik mlada poslovna žena koja stize sve. Zamenite patike štiklama, dodajte dobar kaiš koji ce naglasiti struk i spremni ste za after work coctail party.

Pitali smo 3 uspešne žene kakvo odelo čini da se osećaju moćno (фото 3)

Nina Reljić

Marketing direktor MOVEM&Co

Koje je vaše omiljeno odelo trenutno?

Obzirom da radim u kompaniji koja je frašizni partner HUGO BOSS-a, odela već jako dugo ne tražim dalje od naše maloprodaje. Trenutno mi je omiljeno jedno dekonstruisano letnje odelo kamel boje, sa samo jednim dugmetom za kopčanje i pantalonama sa učkurom. U smart casual stilu.

Šta tražite kada birate odelo?

Sva moja garderoba je nekako praktična, pa tako i u odelu volim da imam dobar outfit za poslovni sastanak, ali i dva odvojena komada koja mogu lako da kombinujem sa majicom, puloverom ili farmerkama i patikama. 3 u 1. Osim toga, tražim da to budem ja u njima, da se osećam prijatno u svakom smislu.

Podelite sa nama svoj omiljeni trik/savet za stilizovanje odela?

Odelo samo po sebi nosi dozu ozbiljnosti, koju volim da opustim tako što ga spojim sa belom pamučnom majicom – običnom ili na neki V-izrez, i obavezno podvrnutim rukavima sakoa.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor