Pretraga

Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste

Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste

Tekst: BURO.

Foto: Press

Sve oči su prvo bile uprte u Milano, zatim u Pariz ali firentinski Pitti Uomo uvek je bio posebna poslastica. Ove sezone legendarni italijanski sajam muške mode proširio je svoju inače raznovrsnu ponudu i to paviljonom posvećenom odeći i aksesorima za kućne ljubimce. Ne možemo da izdržimo da vam ne predstavimo neke od najboljih - a da se ne lažemo, njihovi look bookovi su i savršen izgovor da gledamo preslatke pse za vreme radnog vremena. 


PAIKKA

Ovaj brend dolazi iz Finske - i to već govori dosta. Funkcionalnost je visoko na njihovoj lestvici vrednosti i čak inspiriše i neke od ukrasnih detalja: odelca i kabanice za pse napravljeni su od materijala koji reflektuju svetlost i lako su vidljivi u mraku, šavovi su slepljeni tako da voda ne može da prodre kroz njih, a sve je osigurano minimalnim brojem kopči i vezica. 

Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 1)
Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 2)

EMMA FIRENZE

Italijanska Casentino vuna skupocena je i za ljude, a kamoli za pse. Ipak, italijanski brend Emma Firenze radi isključivo sa bezvremenskim luksuznim takninama kao što su Casentino, Chanel tvid, italijanski vuneni štofovi i ovčija koža, a svi modeli izrađuju se po porudžbini i po meri vašeg ljubimca. 

Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 3)
Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 4)

BAURDELLE

Ne samo povoci i amovi, već amovi sa srcem na grudima kao simbol ljubavi koja okružuje vašeg psa i figurativno i bukvalno. Pored aksesoara za pse, italijanski brend Baurdelle pravi i komplet torbice u obliku srca za vlasnike (mada mi malo više za sebe volimo Alaïa Le Cœur).

Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 5)
Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 6)

LOLLIPET

Inspiracija za italijanski brend Lollipet je maltezerka Penelope, koja je i neka vrsta maskote i zaštitnog lica brenda, a osnivači su prvo roze odelo od tvida dizajnirali upravo za nju. Ipak, ovde ćete pronaći i potpuno različite kul komade za pse svih veličina, a naši omiljeni su od Casentino vune. 

Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 7)
Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 8)

THE PAINTER'S WIFE

Januarski Pitti Uomo posvećen je kolekcijama za jesen/zimu - a ovo pravilo važilo je u paviljonu posvećenom ljubimcima! Španski brend The Painter's Wife prikazao je kišne mantile, perjane jakne, bodije i postavljene torbe za pse, a svi komadi izrađuju se u Portugaliji. 

Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 9)
Pitti Pets: Zaljubljeni smo u ove brendove za pseće fashioniste (фото 10)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor