Pretraga

Posle Kapitola, Ella Emhof je stigla i na NYFW: Upoznajte novu modnu zvezdu

Posle Kapitola, Ella Emhof je stigla i na NYFW: Upoznajte novu modnu zvezdu

Tekst: Lidia Ageeva

Ah taj Miu Miu karirani kaput! Batsheva haljina! Rajf! Setite se samo kako je pre otprilike mesec dana Twitter potpuno poludeo za time kako je Ella Emhoff bila obučena na inauguraciji novog američkog predsednika. Do tog trenutka, osim ukoliko ne znate porodične detalje života Kamale Harris - a Ella je njena poćerka - vrlo verovatno nikada ranije niste čuli njeno ime.

Posle Kapitola, Ella Emhof je stigla i na NYFW: Upoznajte novu modnu zvezdu (фото 1)

Preko noći je postala nova modna zvezdica i potpisala ugovor sa agencijom IMG ("Ella prenosi duh našeg vremena," izjavio je predsednik IMG-ja Ivan Bart za magazin "The New York Times. "Ona ima neku drskost i radost koje prosto zrače iz nje."). Ova agencija za talente u svoje klijente ubraja, između ostalih, i sestre Hadid, Hailey Bieber, Karlie Kloss i – od nedavno - pesnikinju koju smo takođe upoznali na inauguraciji, Amandu Gorman.

Osim što se neosporno kul oblači, Ella Emhoff živi u Bruklinu i studira na smeru tekstil na Parsons School of Design, gde bi ove godine trebalo i da diplomira. (Često postavlja slike u svojim raznobojnim kreacijama inspirisanim crtaćima na svoj Instagram). Pored toga, za vreme karantina je počela da se bavi i novim hobijem - tetoviranjem - za koje kao platno koristi svoje sopstveno telo.

Prošle nedelje, Ella Emhoff bila je model za jedan od najpopularnijih američkih brendova Proenza Schouler, u toku virtuelno održane Nedelje mode u Njujorku. Za njen debi na pisti obukli su je u crno odelo iz kolekcije za jesen/zimu 2021. “Ona predstavlja priču koju smo želeli da ispričamo ovom kolekcijom," izjavio je Lazaro Hernandez za "WWD". “Nalazimo se na početku novog poglavlja američke istorije i u pogledu toga kakvu odeću nosimo i želimo. Ona je dašak svežeg vazduha." 

Svega koji sat nakon toga, Ella je dobila i svoju prvu naslovnicu magazina. Radi se o jednoj od devet naslovnih strana berlinskog niche modnom časopisa "Dust" (a na njoj će se naći u sopstvenoj kreaciji, raznobojnom patchwork džemperu). Naslovnu će pratiti i intervju u kom govori o životu i umetnosti legendarne umetnice performansa Marine Abramović. Kada je neko upita o planovima za budućnost, Ella odgovara da je trenutno fokusirana na školu: "U poslednjem sam semestru, jako sam blizu kraja. Jasno je da sam izuzetno uzbuđena što ću raditi sa IMG-jem posle fakulteta, što ću biti model ali i razvijati kreativne aspekte svog posla i, naravno, nastaviti da se bavim svojom linijom pletiva. Ono mi je jako važno, gotovo sebično, moja katarza, moja terapija." 

Pogledajte intervju sa Ellaom Emhoff i kreativnim dvojcem brenda Proenza Schouler na zvaničnoj platformi NYFW.

Ovaj članak prvi put se pojavio na buro247.com

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor