Pretraga

Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi \"po kući\" (da to je sada legitimna modna kategorija)

Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija)

Tekst: Jelena Karakaš

Oktobar je petnaesti, stepeni je… pa malo. Broj kišnih kapi koje smo od jutros izbrojali? Najmanje milion! I hajde da je regularna jesen na kakvu smo navikli, malo bismo kukali na vreme i nastavili bismo sa svojim životom. Ali u situaciji kada nam je korona i nedajbože karantin glavna tema već danima, vrlo je lako skliznuti u totalnu dubiozu. I dok kucam ovo u kancelariji, sedim u helankama za pilates, duksu i prvim patikama koje sam dohvatila u cipelarniku. I baš nikome nije ništa čudno. Da li sam mogla da predvidim ovakav čudesan modni rasplet pre nekoliko godina? Nikako. Moje štikle verovatno misle da sam umrla, a uklopiti farmerke i košulju već postaje teška misija. Srećom, moda je živa kategorija koja se vrlo brzo prilagođava globalnoj situaciji. Nije nam do paradiranja u komplikovanim odevnim komadima i potpuno je okej da uz donji deo trenerke uklopimo oversized sako. Svi trendovi su okrenuti ka lounge odeći, onim komadima za koje niste sigurni da li su trenerka, pidžama, pantalone ili nešto četvrto. Ali ono što svi shvatamo jeste da se radi o najmekanijim ikada stvarima, nežnim poput benkice… Uteha kakva nam je potrebna u ovim danima. Zato vam ovom prilikom predstavljamo nekoliko kul brendova koji su u potpunosti okrenuti za casual odeći, a koji su zbog pandemije isplivali u prvi plan.

MATE THE LABEL

Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 1)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 2)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 3)

Ovaj brend je svoj život započeo kao mala radnja vintage majica, da bi 2018. godine prerastao u eko održivu marku. Tada su lansirali inicijativu Dress Clean i obavezali su se da će raditi samo sa prirodnim vlaknima uključujući GOTS sertifikovani organski pamuk. Danas, ovaj brend ima vrlo jasan identitet i nudi modele koji su klasični, vanvremenski i udobni. Kao bonus dolazi činjenica da su za novu sezonu pripremili kolekciju u nijansama jeseni kao što su oker, bordo, bež…

Suzie Kondi

Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 4)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 5)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 6)

Sećate se trenerki od pliša? E pa one su nam se vratile! Suzie Kondi Australijanka sa adresom u Njujorku kroz svoj brend daje omaž trenerkama sa cirkonima koje su bile must have tokom dvehiljaditih godina. Naravno, to joj je bila samo inspiracija, njeni modeli su vrlo kul i retro komadi koje svako može da lako zamisli u svom ormaru. Budući da se radi o plišu, Kondi odeću možete kombinovati jednako uspešno i sa patikama i za štiklama. Kao flert sa erom Paris Hilton i kristala, ona ove sezone nudi modele u bojima dragulja u kojima svi mogu delovati nonšalantno, bilo da se odluče za komplet ili pojedinačne delove.

Ceres

Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 7)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 8)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 9)

Ceres rimska boginja poljoprivrede je po legendi naučila ljude kako da neguju i obrađuju zemlju. I poslužila je kao savršena inspiracija za istoimeni brend, koji je namenjen svima onima koji brinu o budućnosti naše planete. Ne samo da se svi odevni komadi izrađuju od bala materijala koje preostanu posle porudžbina ostalih brendova, već ne postoji lager, odnosno svaki model se šije po porudžbini čime se eliminiše mogućnost otpada. Čak je i pakovanje u sličnom stilu, vrlo minimalno i izrađeno od recikliranih materijala.

Les Tien

Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 10)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 11)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 12)

Posle godina i godina rada na streetwear kolekcijama za klijente, među kojima su i Yeezy i Fear of God, dizajnerka Courntney Ogilvie je odlučila da napokon sledi sopstvenu viziju. Ona je svetu ponudila liniju opuštenih basic komada koji su izrađeni po načelima couture mode. Od pulovera do donjih delova trenerke svaki komad je brižljivo modelovan i sašiven tako da odgovara svakom obliku tela. Dodatne poene osvaja i zbog toga što se sve izrađuje od najmekšeg frotira ikada koji se obrađuje tako da ima efekat kašmira na dodir. Takođe, materijal se boji kroz tri faze kako bi se sprečilo da tkanina vremenom izbledi. Ovi komadi su napravljeni tako da vas (dobro) služe godinama.

Sporty & Rich

Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 13)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 14)
Predstavljamo vam brendove specijalizovane za odeću koja se nosi "po kući" (da to je sada legitimna modna kategorija) (фото 15)

Influenserka Emily Oberg stoji iza malog brenda Sporty & Rich koji je za kratko vreme osvojio Instagram. Radi se o estetici koju je najlakše opisati kao “princeza Dajana je krenula u teretanu”. Emily je biznis koncipirala na dropovima, a za svaku kupovinu obavezala se da će finansirati sadnju jednog drveta u saradnji za organizacijom Eden Reforestation Projects u Madagaskaru. Ako želite da izgledate kao da se vraćate sa partije tenisa koju ste upravo odigrali u privatnom klubu, ovo je adresa za vas.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor