Pretraga

Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine

Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine

Tekst: Jelena Karakaš

Kaftani, volani, šljokice, perje, prugice, printovi, trakice i mašne. Ivana Ma haljine su čista zabava! Zapravo radi se o novom brendu koji je kompletno posvećen tom dobrom osećaju užitka na suncu i beskompromisnom prepuštanju radostima života. U ovim modelima sebe možete lako zamisliti od jutra do mraka kraj neke plaže: od izležavanja na ležaljkama, preko spontanog ručka sa prijateljima u restoranu na steni, sve do plesanja na stolu u klubu na otvorenom. A najbitnije od svega jeste da su, osim što izgledaju dovoljno dobro za sve te prigode, Ivana Ma haljine i dovoljno udobne da u njima projezdite kroz letnji dan.

Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine (фото 1)
Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine (фото 2)

Kada nas je osnivačica brenda Ivana Maksimović Hasečić pozvala u svoj beogradski showroom na kapućino i bele trešnje, spremno smo se zaputili da detaljnije proučimo kolekciju za ovu sezonu (za koju se i dalje nadamo da ćemo je provesti kraj neke obale). Radi se o prostoru koji je u kompletnoj harmoniji sa izloženom kolekcijom, tu su maksi haljine sa identičnim printom kao naslon za krevet, a opet isti motiv ponavlja se i na šoljicama za kafu. Promišljena igra u dizajnu nije slučajna, budući da je Ivana arhitekta i enterijerista, a da je moda njena ljubav koja ju je godinama opsedala.

Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine (фото 3)
Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine (фото 4)
Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine (фото 5)

Priču sa Ivana Ma haljinama započela je tako što je sebi kreirala haljine, a zatim se krug širio na njene prijateljice dok konačno nije promenila koncept i pozabavila se time da svima ponudi ono što im je potrebno za uživanje u toplim danima: haljine koje su dovoljno drugačije i neobične, da će svi istinski ljubitelji maksimalizma ostati oduševljeni. Naravno, budući da se radi o ležernim modelima, oni su svedeni u materijalu i kroju. Ali, baš zbog te dualne prirode kreacije, mogu se nositi gde god vam padne na pamet.

Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine (фото 6)
Predstavljamo vam novi domaći modni brend koji asocira na leto i bezbrižnost. Ovo su Ivana Ma haljine (фото 7)

Koncept je prilično jednostavan, brend Ivana Ma u asortimanu ima samo haljine i to u samo dve veličine, sve je i ujednačenih cena. Na klijentima je da odluče da li naginju mini, ili maksi dužini i za koliko detalja su ove sezone raspoloženi. Haljine sa perjem i šljokicama deluju zahtevno, ali ako jednostavno otkačite taj deo, dobijate drugačiju, dnevnu varijantu. Sve se izrađuje u Beogradu i Londonu, gde Ivana i inače živi. A postoji i letnji butik koji se nalazi u Luštici u Crnoj Gori. Ukoliko ste posetili ovo naselje, sigurno ste primetili mint fiću koji se nalazi ispred Ivaninog butika. Radi se o vintage modelu iz 1961. godine koji sada ima prugice na krovu i pletenu korpu na prtljažniku, dovoljan je jedan pogled da vam u glavi zapeva Bebi Dol „da uzmemo neki dobar auto“.

Uz tu melodiju ostavaljamo vas da proučite kreacije, a više možete videti na Instagram profilu @ivanamaonthebeach

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor