Pretraga

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru

Tekst: Manda Javorina

U poslednje vreme sve više domaćih dečijih brendova zasniva se na proizvodnji i dizajnu koji za cilj imaju upravo da budućnost deci za koju rade bude svetla. Ovo su i dalje manje proizvodnje nastale kao rezultat velikog truda i ljubavi svojih osnivača koji razvijaju lični pristup poslu, kao i svest o kvalitetu. Većinom koriste prirodne materijale, neki čak i organske, a sama izrada je postavljena na postulatima etičkog poslovanja. A da li smo vam rekli i da je dizajn jednostavno n.e.o.d.o.lj.i.v? Upoznajte naše favorite.

LITtLE PHILOSOPHERS

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 1)

Dizajnerka i osnivačica brenda Little Philosophers, Jelena, je nakon završenih studija modnog dizajna u Italiji radila u struci, a svoj sopstveni brend za decu koji je danas porodični posao osnovala je zbog toga što je usmerila svoju kreativnost tamo gde joj je život doneo najveće izazove. Naime, njen sin rođen je nešto ranije nego što je trebalo, a između ostalog Jelena je imala problema sa tim da mu nađe odgovarajuću odeću i... rešila da je pravi sama. Svi modeli napravljeni su od prirodnih materijala, izuzetno su udobni i namenjeni "za stvarni život" (a i lako se kombinuju i neodoljivo izgledaju). 

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 2)
Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 3)

PETIT MOI

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 4)

Dve drugarice, Sanja i Marijana, imale su san da prave ručno izrađene cipele za bebe i nakon dve godine osmišljavanja modela i traženja saradnika, ovaj svoj cilj pretvorile su u stvarnost osnivanjem brenda Petit Moi. Koncept samih cipela jeste da budu prvi par koji beba može odmah obuti, ali i da u njoj može napraviti svoje prve korake. Zato je akcenat stavljen na zaštitu stopala od povreda, ali i na to da dete istovremeno može da oseti podlogu po kojoj hoda pošto se tako usavršava koordinacija stopala i nogu ali i vežbaju mišići potrebni za hodanje. U ponudi su tri modela cipela za devojčice i jedan za dečake, svi izrađeni od kože visokog kvaliteta, a svaka cipelica može biti personalizovana onako kako ste zamislili, bilo da želite ime i prezime ili samo inicijale. 

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 5)
Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 6)

MJOLK

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 7)

Na njihovom zvaničnom sajtu stoji: "Mjölk je mešavina mašte i potpune mekoće, istkana od najkvalitetnijeg organskog pamuka, namenjena roditeljima koji za svoju decu ne prave kompromise..." Na ovo bismo dodali i besprekorno minimalistički dizajn koji kao da mališane već od početka usmerava na to šta je u životu važno (a nama je uživanje za gledanje). Pored pamučnog veša i pidžama, na sajtu ćete pronaći i blog sa savetima na temu roditeljstva. Skidamo kapu.

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 8)
Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 9)

LALAS

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 10)

Ako su vam prethodnih meseci na društvenim mrežama "iskakale" divne fotografije na kojima devojčice nose odeću sa karnerima i puf-rukavima, a vi na njih pomislili kako podsećaju na trendove koje šik odrasle žene nose u Kopenhagenu i kako se sigurno radi o nekom stranom brendu, imamo za vas lepe vesti - ukoliko ste propustili vest o novoj kampanji - tu smo da vas podsetimo: Lalas su u oktobru prošle godine osnovale sestre iz Beograda Tanja Mihajlović i Nevena Perović, nakon mnogo godina maštanja i sanjarenja, u želji da njihove ćerke (koje su ujedno i manekenke u svakoj kampanji) izgledaju nežno, ljupko i moderno. Sve modele njih dve izrađuju ručno, a možete ih poručiti preko Instagram naloga.

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 11)
Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 12)

CAPITANO E SIRENE

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 13)

Ovaj neodoljiv brend donjeg veša za decu izrađen je od pamuka visokog kvaliteta, a zaljubićete se u dezene koji ga krase. Capitano e sirene jednostavno je sinonim za ljupko, razigrano i udobno - lako može da vam se desi da ga poželite i za sebe. Ceo asortiman se dizajnira i proizvodi u Beogradu, a trenutno na njihovom sajtu možete kupiti i pamučne zaštitne maske za decu i odrasle. 

Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 14)
Upoznajte 5 domaćih brendova dečije odeće koje treba da imate na svom radaru (фото 15)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor