Pretraga

Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru

Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru

Tekst: BURO.

Foto: Instagram

Girls who want boys
Who like boys to be girls
Who do boys like they're girls
Who do girls like they're boys

 

Obožavamo Blur i obožavamo ovu pesmu, a isto tako i gender free modne brendove. Ovih šest zaslužuju da se nađu na vašem radaru - slobodno ih uvrstite u svoje virtuelne šoping adrese za pronalaženje komada za svoju capsule garderobu.

 

Altu by Joseph Altuzarra

Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 1)
Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 2)

Kraj 2021. označio je novi početak za Josepha Altuzarru. Altu je u početku bio svojevrsni eksperiment poznatog dizajnera i njegovo igranje progresivnim idejama i nekim novim konceptima, a zapravo je veoma ličan odraz njegovog identiteta i seksualnosti. Osnovna krilatica brenda Altu jeste rodna neutralnost, a kolekciju čine kožna odela, glomazni džemperi i pletene haljine.

Fluid by Harris Reed

Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 3)
Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 4)

Dozirano preterivanje, raskoš, drugačiji glamur i rodna neutralnost - ovo su samo neke od parola ispred brenda Harrisa Reeda, dizajnera koji je već osvojio zvezde kao što su Harry Styles i Emma Watson svojim preuveličanim romantičnim detaljima, posebnim načinima krojenja čipke i specifičnim osećajem za volumen. Saradnja sa brendom Missoma otvorila mu je vrata i ka drugim poznatim ličnostima, pa su komade nakita iz te kolaboracije nosile žene čijem se ukusu bespogovorno veruje - Bella Hadid i Adele. 

Just Frankie by The Frankie Shop

Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 5)

Pod parolom FrankieForAll, The Frankie Shop ostaje sigurna baza za ljude različitih identiteta i opredeljenja. Ovog proleća, brend je odlučio da ozvaniči svoju univerzalnost uniseks kolekcijom po imenu Just Frankie u kojoj dominiraju minimalizam i ležernost. Zaista je umetnost "dorasti do jednostavnosti". 

Jacq

Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 6)
Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 7)

Komadi Jacq brenda potpadaju u kategoriju moderne uniforme koja je struktuirana ali opuštena - baš onako kako u garderobi koju nosimo i želimo da se osećamo. Potpis dizajnera Jackie Yanga su svetlo-krem i prašnjavo-siva boja koje se uklapaju uz doslovno sve i razlog su više što volimo ove neobično-obične komade. Sa klasikom jednostavno nema greške.

Random Identities

Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 8)
Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 9)

Stefano Pilati, bivši kreativni direktor brenda YSL, je u jednom intervjuu od pre dve godine izjavio da je moda svedok rodnih promena. Nema sumnje da je to doslovce i mislio, budući da njegov Random Identities, kao što i samo ime sugeriše, u fokus stavlja različite rodne identitete i nudi komade koji su negde između visoke mode i outfita za svaki dan. Koliko Pilati ovo dobro radi govori činjenica da podršku dobija i od žena poput Zendaye i Kim Kardashian.

Our Angels by Christian Louboutin

Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 10)
Upoznajte 6 rodno neutralnih modnih brendova koji treba da se nađu na vašem radaru (фото 11)

Anđeoska capsule kolekcija Christiana Louboutina primenila je svoj prepoznatljivi glamur crvenog tepiha na obuću u svom najširem rasponu veličina do sada (veličine 36 do 46). Od cipela za svaki dan, preko visokih platformi od lakovane kože, do čizama do članka sa životinjskim printom - teško je izabrati favorita.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor