Pretraga

Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81

Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81

Tekst: BURO.

Pomalo zvuči kao kliše ali kada se ovom brendu pripisuje da “bi ga obožavala Carrie Bradshaw” nema greške. Gauge81 živi svoj estetski život upravo u carstvu seksi minimalizma s kraja devedesetih ukombinovanog sa nekim super-zabavnim detaljima i savršeno bi se uklopio u rane sezone serije “Seks i grad”.

Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 1)
Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 2)

Priča koja stoji iza neobičnog imena, takođe ne liči na sve druge: brend je osnovala Monika Silva, Kolumbijka koja živi i radi u Amsterdamu pre samo godinu dana, a gotovo isto toliko se uspešno prodaje na mnogim platformama kao što su net-a-porter i modaoperandi. Ako se bolje zagledate u njene komade, biće vam jasno u sekundi: ovo je odeća koja je napravljena da se nosi i da pri tom odlično stoji ali i da zadrži element iznenađenja bez nepotrebnih komplikacija. Ovo u prevodu znači da je Silva svoju ljubav prema muškim košuljama i sakoima prevela u mini-haljine u formi blejzera, oversized košulje u kombinaciji sa kratkim uskim suknjama i, sve u svemu, od kombinovanja kontrastnih legendarnih elemenata napravila svoj zaštitni znak.

Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 3)

“Brišemo liniju između odeće za dan i za izlaske,” kaže Monika o svom bukvalno bezvremenskom brendu. “Naši komadi su zamišljeni tako da svi mogu da se kombinuju i nose slojevito, a mogu da se nose i sami pa zato u njima možete iz kancelarije u izlazak, samo uz eventualnu promenu obuće. Time što pravimo komade koji mogu da se nose u raznim situacijama, borimo se za manje-je-više pristup modi i ne samo kada je u pitanju garderoba već i globalni pokret.”

Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 4)
Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 5)
Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 6)
Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 7)

Iako je pandemija promenila način na koji izlazimo - a, bogami i idemo na posao - brend u svom rukavu ima još jednu kartu, a to je trikotaža. Svoju vezu sa pletivom Monika Silva istakla je i u samom imenu brenda: gauge je profesionalni termin koji se koristi za težinu prediva, a za brojeve 8 i 1 se smatra da imaju veliku moć u numerologiji i da donose sreću (Monika svakako nije usamljena u korišćenju ovakvih simbola).

Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 8)
Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 9)
Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 10)

Silva je iskristalisala taj opušteni seksi vajb koji je u srcu Gauge81 kao rezultat svog odrastanja u Kolumbiji i nepretenzioznog Amsterdama (u koji je došla zbog čoveka za kog se udala i sa kojim ima dete). Ona i dan danas priča o prvom šoku kada je na večeru u Amsterdamu došla u štiklama i shvatila da su svi ostali u patikama. Verujemo da je u celom miksu ulogu odigrao i Njujojork u kom je živela u međuvremenu. Bilo kako bilo, napravila je pun pogodak.

Predviđamo joj svetlu budućnost začinjenu retro klasikom (a i sebe vidimo u njoj).

Ovaj brend bi obožavala Carrie Bradshaw, upoznajte Gauge81 (фото 11)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor