Pretraga

Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju

Tekst: BURO.

Foto: Press i Instagram

U poslednje vreme nam na Instagramu iskaču kratki videi dve prekul (i prelepe) devojke. Na ulici, u kolima, kao deo kampanje ali takvi da odmah poželimo da u nju zakoračimo iako vajb nije letnji i more nije nigde na vidiku. Tako smo počeli da bez greške prepoznajemo ime Lié Studio. Novi danski brend nakita nismo primetili samo mi, kad smo malo zgrebali površinu ispalo je da se radi o nakitu koji je na juriš osvojio ceo stylish skandi set.

Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju (фото 1)
Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju (фото 2)

Devojke koje stoje iza njega - i su nas odmah osvojile svojom estetikom - su sestre bliznakinje Cecilie and Amalie Moosgaard i nimalo ne čudi da su karijere započele kao modeli, a dizajnom nakita počele su da se bave skoro. Lié Studio lansiran je krajem proleća i ovo im je prva kolekcija što uopšte ne menja činjenicu da želimo bukvalno svaki komad koji su napravile.

Sam proces kreiranja i biranja modela opisuju kao "narcisistički" pošto prave isključivo ono što bi i same nosile. "Ako nam se ne svidi, ne pravimo. Ako se u nešto zaljubimo, onda to i izradimo." izjavila je Amalie. Vrlo jednostavan ali savršen recept za uspeh u njihovom slučaju pošto ne možemo da se odupremo želji da skinemo njihovu kul estetiku.

Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju (фото 3)
Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju (фото 4)
Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju (фото 5)
Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju (фото 6)

Ipak, za dve devojke koje izjavljuju ovako nešto, ljubav prema nakitu je veoma sentimentalna i vezana za porodicu i najbliže prijatelje. U nakit su se zaljubila sa svega šest godina i to zbog ogrlice koju je njihov deda poklonio baki. Zato sada njihovi modeli nose imena članova porodice i prijatelja koji ih inspirišu. Tu su Elly ogrlica i narukvica, komadi iz linije Caroline koja je nazvana po njihovoj starijoj sestri.

"Kada vidim naše komade, vidim svakog od njih." dodaje Cecilie. "Kreirale smo ih tako da znamo da bi im se svideli, zamišljamo ih kako nose naš nakit." Cela Lié Studio kolekcija sastoji se iz deset komada koji su dostupni i u srebru i u zlatu, a u njoj ćete pronaći ogrlice, narukvice i minđuše.

Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju (фото 7)
Upoznajte novi skandi brend nakita koji svi obožavaju (фото 8)

Dizajn je takav da izdržati test vremena. "Želele smo da sve pojednostavimo, nakit bi trebalo da bude lak način da se svaka kombinacija učini zanimljivijom bez mnogotruda i razmišljanja." Čini nam se da su apsolutno uspele - i lako vidimo sebe kako Lié Studio komade nosimo dan za danom, godinu za godinom. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor