Pretraga

Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian

Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian

Tekst: BURO.


Foto: @venedacarter

Veneda Carter je poreklom iz Poljske, odrasla je u Kopenhagenu i rođena je pod srećnom (poslovnom) zvezdom. Dok je radila kao tinejdž model, ovo joj se sigurno nije činilo tako pošto je godinama morala da sluša kako nije dovoljno mršava da se bavi tom profesijom - što se danas čini neverovatnim kada bacite pogled na njene fotografije. Zatim joj se osmehnula gorepomenuta sreća: preko Instagrama (i DM-a za koji je prvo bila ubeđena da je spam) odjednom se našla u najužem krugu saradnika Kanyea Westa, rame uz rame sa Ablohom, Volkovom i Mowalolom Ogunlesijem koji je dizajn direktor Yeezy/Gap linije.

Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 1)
Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 2)
Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 3)
Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 4)
Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 5)

 

Nije prošlo dugo i talentovana stilistkinja zapala je za oko i Kim Kardashian koja se pridružila svima koji je vole zbog neverovatne sposobnosti da uhvati duh vremena i napravi poseban spoj mode i muzičke industrije još pre nego što je to postao globalni trend kakav je danas. Danas je Carterova ta kojoj je Kim poverila najvažnije odluke kada je stil u pitanju što ovu devojku čini jednom od naujticajnijih stilistkinja na svetu. Upravo je ona iza saradnje Kim i brenda Schiaparelli - ONE zelene haljine koja je od Kardashianke napravila neku varijaciju na temu superheroja. Veneda je opsednuta trendovima iz 90-ih i 2000-ih, kao i estetikom tadašnjih muzičkih zvezda poput Kelis i André 3000, a danas sve te reference pretapa u čist zeitgest.

 

Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 6)
Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 7)

 

Iako ima svega 28 godina, Carterova je za Yeezy počela da radi još 2016. Upravo je na toj poziciji počela da se bukvalno specijalizira za oversized proporcije po kojima je danas najpoznatija. Zapravo, ona Westa smatra svojim mentorom iako od 2019. intenzivno radi i sa Kim. “Ako njoj nešto treba - moram da budem na raspolaganju.” izjavila je u intervjuima. Osim što su postale veoma bliske prijateljice, Veneda se ugleda na Kim iz još jednog razloga: s obzirom na to da je trudna sa svojim prvim detetom, ona Kim smatra i ultimativnom inspiracijom za to kako balansirati majčinstvo i posao koji traži od vas da budete dostupni 24 sata, 7 dana u nedelji.

 

Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 8)
Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 9)
Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 10)

 

Jasno je kao dan da je ovo i njen plan. Veneda je prešla dug put u životu, i to najmanje u geografskom smislu. Nakon dana u kojima se kao devojčica bavila manekenstvom i upala u ozbiljnu depresiju, preko otvaranja naloga na tada novoj platformi Instagramu koji je doveo do toga da je regrutuju za Yeezy pa sve do danas, ona je na prvom mestu autentična. I to se vidi. Zato je valjda čak i Kim naziva "najkul devojkom na svetu".

 

Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 11)
Upoznajte novu stilistkinju Kim Kardashian (фото 12)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor