Pretraga

Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova

Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova

Tekst: BURO.

Foto: Press i Instagram

Meko, mekše, najmekše je deviza kojom se vodimo kada dani postanu kraći i hladniji, a uvek smo u potrazi za brendovima koji ne prave kompromis između izgleda, udobrnosti i održivosti. Ovih pet su na vrhu naše liste želja. 

OPERA STUDIOS

Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 1)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 2)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 3)

Brend OpéraSport dolazi iz Kopenhagena, a iza njega stoje Stephanie Gundelach i Awa Malina Stelter. Lansiran je 2019. godine, taman pre nego što su nam se životi prebacili u prinudno kućno stanje, a popularnost je postigao zahvaljujući savršenom miksu udobnih ali provokativno stajliš komada kao što su uskih rebrastih topova i haljina izrađenih od recikliranih materijala poput svile, kašmira i vune, kao i poliestera od recikliranihplastičnih flaša i organskog pamuka. 

LORO PIANA

Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 4)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 5)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 6)

Malo koji brend budi u nama želju da se umotamo u nešto mekano i ne izlazimo iz kuće kao što je to u stanju legendarni italijanski Loro Piana. Njihovi komadi mogu se, naravno, nositi i van kuće, a kolekcije su sačinjene od dugih kardigana, džempera sa kapuljačom i širokih pantalona, kratkih topova i šortseva od čistog kašmira, žersea od kašmira i svile. Najbolji su od najboljih.

DEIJI STUDIOS

Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 7)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 8)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 9)

Australijski Deiji Studio nastao je iz želje osnivačica Juliette Harkness i Emme Nelson da kreiraju komade koji mogu da se nose od jutra do večeri, od grada do kreveta. Zato su napravile liniju koja se sastoji od udobnih pamučnih i lanenih haljina, pidžama koje se mogu nositi poput odela i ogrtača koje želimo i na plaži i na sofi. Održivost im je jedan od glavnih ciljeva poslovanja pa lan koji koriste nosi sertifikat 100% Oeko-Tex ‘Standard 100’, a pamuk GOTS (Global Organic Textile Standard).

EXTREME CASHMERE

Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 10)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 11)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 12)

Amsterdamski Extreme Cashmere vodi se motom "bez granica, bez ustupaka" i on savršeno opisuje njihov pristup kašmiru koji nam sa njihovim potpisom dolazi u svim bojama i siluetama. Osnivačica Saskia Dijkstra započela je celu priču zato što je želela da napravi "savršen džemper" koji odgovara svima i u kom se svako dobro oseća, a sada ovaj brend ima celu liniju proizvoda od kojih ne možemo da se odlučimo da li više želimo senzualne haljine, topove, helanke, čak i torbe. 

VEN STORE

Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 13)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 14)
Želimo da provedemo zimu u komadima ovih 5 brendova (фото 15)

Kao modna urednica Charlotte Lewis provodila je puno vremena na dugim letovima, a to je inspirisalo da pokrene svoj brend Ven koji izrađuje kašmirske komade za moderne putnike. Modeli se izrađuju ručno u Šangaju i Naplu u malim serijama kako bi se smanjio otpad, a za njih koristi kašmir iz Mongolije. Njena minimalistička estetika je san svakog ko voli jednostavni luksuz.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor