Kako da ukrasite torbu privescima – poput Jane Birkin

14.04.2024.
RECOMMENDED

Iako je njen uticaj u filmskoj umetnosti značajan, Jane Birkin ostaće čuvena po svom stilu – efforttless šiške, kratke suknje i francuski šik, nešto je što nam odmah padne na pamet kad se pomene njeno ime. A ono što je većini glavna asocijacija, simbol Jane Birkin jeste torba koja je po njoj dobila ime.

birkin bag bag 2

Hermès Birkinka danas uživa kultni status, ali retko koja vlasnica se usuđuje da je nosi na način na koji je to činila Jane – sa raznim dodacima, svilenim maramama, nakitom, nalepnicama, zakrpama… Ipak, stvari se menjaju, a Jane postaje inspiriacija ne samo kad su tobe u pitanju, nego i patike, mobili telefoni, pa čak i kosa. Privesci, ključevi, marame, nov su, ali šik način da personalizujete stvari koje volite da nosite i koje su vam čak i dosadile.

jane birkin torba

Birkin talas personalizacije

Ne morate da imate Birkinku da biste ukrasile svoju torbu maramama i privescima za ključeve, to možete uraditi sa svakom torbom, a ako pratite trendove na tiktoku i instagramu, ukrasićete i svoje cipele, futrole za telefone, šešire.

dua lipa jane birkin torba
Dua Lipa ukrasila je svoju birkinku

U doba kada trendovi postaju viralni, teško je kriviti influensere što žele da se istaknu iz mase i kače priveske čak i na svoje adidas Samba patike ili Miu Miu baletanke. Talas individualizacije preplavio je modu, pogotovo na internetu.

Iako se pomak ka eri personalizacije može tumačiti kao jednostavan način da se oslobodite kalupa i istaknete u masi, mnogi koriste ovu priliku kao inspiraciju da se, poput Jane Birkin, okruže jedinstvenim, sentimentalnim predmetima – bilo da su u pitanju nasleđeni komadi nakita, vintage marame ili elegantne amajlije, koje je teško uklapati u svakodnevni stil.

Fotografije: Instagram, Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: