Girl Crush: Lady Amelia Windsor

29.04.2024.
RECOMMENDED

The most beautiful member of the British royal family, tako je magazin Tatler nazvao Lady Ameliju Windzor, našu ovonedljnu Girl Crush.

Britanska plemnkinja i model, Lady Amelia Windsor, čest je gosti teniskih mečeva na Wimbledonu, gde ste je sigurno zapazili u publici. Ova lepotica, ove godine puni 29 godina – rođena je 1995. kao Amelia Sophia Theodora Mary Margaret Windsor, unuka princa Edwarda, vojvode od Kenta, koji je sin princa Georgea, vojvode od Kenta, a koji je mlađi sin kralja Georgea V.

Lady Amelia Windsor rođaka je prinčeva Williama i Harryja, u trećem kolenu.

Lady Amelia Windsor 1

Kada su se roditelji Lady Amelije Windsor venčali, njen otac je morao da odrekne svoje mesto u liniji nasleđivanja jer je Tomaselli bila razvedena rimokatolkinja. Međutim, njegovo mesto je obnovljeno 2013. godine zahvaljujući Zakonu o nasleđivanju krune koji je tada donet.

Starija braća i sestra Lady Amelie Windsor, Edward, Lord Downpatrick i Lady Marina, odrekli su se svojih mesta u liniji nasleđivanja kada su potvrdili svoju pripadnost rimokatoličkoj veri, pa je ona zapravo jedina od svoje braće i sestara koja ima mesto u liniji nasleđivanja. U znak ljubavi prema njima, Amelie je tetovirala tri medvedića.

Lady Amelia Windsor 2

Ne samo po ljubavi prema tenisu i tetožama – na koje se sa neodobravanjem gleda u kraljevskim porodicama, Lady Amelia Windsto poznata po angažmanu u modnoj industriji. Često se kao gošća pojavljuje na revijama i eventima, ali radi i kao model. Stažirala je u modnoj kući Chanel, a kao model, potpisala je ugovor za Storm Management i radila kampanje i pojavljivala se na pisti brendova Azzedine Alaia, Dolce & Gabbana i Bulgari.

Amelia Windsor nosi revije

Lady Amelia Windsor 5

Lady Amelia Windsor nada se da će spojiti ljubav prema modi sa strašću koju ima za modno održive stvari.

– Svi smo svesni ogromne krize koja postoji u vezi sa korišćenjem plastike i njenog uticaja na naš planetu, izjavila je za The Telegraph. „Moda igra ključnu ulogu u tome, ali postoji način da se nosimo sa tim. Stella McCartney je neko na koga apsolutno treba da se ugledamo – svakom kolekcijom Stella palje snažnu poruku da sustainability i elegancija mogu da se spoje. To je nešto čemu bi svi trebalo da težimo, i modne kuće, ali i mi kao potrošači“.

Lady Amelia Windsor nothing hill

Nakon diplomiranja na Univerzitetu u Edinburgu, Lady Amelia Windsor preselila se u London. Živi na Notting Hillu i pre nekoliko godina u svoj dom (njen prvi stan u engleskoj prestonici) pustila je magazin House & Garden. Tada je živela sa sestrom, Lady Marinom.

– Obožavam atmosferu koja vlada na Notting Hillu. Predivna atmosfera vlada na pijaci, sa svih strana čuje se divna muzika i miriše divna hrana. Stan u kojem živimo je mali i udoban, a obožavam svetlost koja dopire u njega ujutru sa naše male terase. To je mirno mesto, savršeno za nas dve i puno je naših uspomena. Cilj nam je da od njega napravimo svoju malu oazu mira – usred hektičnog života u Londonu, ispričala je.

Fotografije: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: