Malia Obama je nova ikona muške mode

13.10.2023.
RECOMMENDED

Iako je na prijemima u Beloj kući, dok je njen otac bio predsednik Sjedinjenih Američkih Država, ponekad nosila haljinice i lakovane cipelice, Malia Obama ni tada nije bila girly girl – na sebi je uvek imala detalj koji je otrkivao njen lični stil, interesovanja i možda budući poziv – pisanje.

Uslikana pre nekoliko dana u Los Anđelesu, sa raspuštenim pletenicama, širokim vunenim pantalonama sa dubokim strukom i oversized kropovanim kardigannom, pušeći cigaretu, izgledala je poput nekog (modernog) francuskog egzistencijaliste.

malia obama 1

@pagesix

Magazin sa pretežno muškom publikom, GQ, odmah ju je proglasio menswear ikonom, otkrivajući seriju fotografija njenih autfita, sa akcentom na odeći očigledno kupljenoj na muškom odeljenju.

Glavni akcenat svakog Malijinog autfita uglavnom je na pantalonama širokog kroja, koje nosi u kombinaciji sa duksevima, majicama, džemperima. Obuva dublje čizme i nosi obuću za planinarenje (izdvajamo one Y Project brenda, koje je nosila čak i u noćnom izlasku, pa Patta x New Balance 990s patike, kao i Nike Mars Yard).

malia obama 2

@offduty.mag

Mada nije prisutna na društvenim mrežama, premda je njen otac imao reputaciju prvog predsednika na društvenim mrežama, Malia je postala zvezda na platformi X, Instagramu i TikToku, upravo zbog svog stila. Inače se bavi pisanjem, a otkako je diplomirala na Harvardu 2021. godine, živi u Los Anđelesu, gde je nedavno bila zapažena kao spisateljica u TV seriji Swarm Donalda Glovera.

No, vratimo se na prethodnu nedelju.

malina 3

@offduty.mag

Uslikana u pauzi ispred prodavnice, na sebi je imala kardigan australijskog brenda Kina & Tam, koji propagira dopaminsko oblačenje, ali je nivo dopamina dizala i cigaretom, o čemu posebno pišu američki mediji, a šta pomenuti novinar magazina GQ objašnjava na sledeći način:

Cigareta i Hydro Flask flašica vode novi su objets de curiosités generacije Z. Cigareta predstavlja najfilmičniji porok svake genereacije, a kombinacija poroka i vode, dualno stanje stvari među mladom, kreativnom klasom Los Anđelesa, opsednutoj wellnessom i imidžom.

Saznaj više:
Povezani članci: