Victoria BECKHAM je oličenje STILA, sad smo se podsetili ZAŠTO

09.10.2023.
RECOMMENDED

Vikend smo proveli uz Netflix, gledajući dokumentarnu seriju Beckham i pored svih utisaka, možda je najveći ostavio stil naše omiljene Spice Girl.

Victoria Beckham je svoj Posh Spice stil prevorila u uspešnu karijeru u modnoj industriji, lansirajući dizajnerski brend koji nosi njeno ime i prezime. Njen karakterni stil iz 90-ih i 2000-ih je bio sexy, jednostavan i (uglavnom) monohromatičan. Ona je često bila meta zadirkivanja među ostalim spajsicama zbog svog otmenog stila, a Sporty Spice joj je jednom prilikom čak rekla: „Sigurno ti je teško Victoria, moraš da se odlučiš između male Gucci haljine, male Gucci haljine ili male Gucci haljine”.

Victoria Beckham stil
Victoria Beckham 2

Njeni tadašnji stajlinzi su lako primenljivi i danas – crop majice na tanke brtele u kompletu sa mini suknjama ili cargo pantalonama su prepoznatljiv stil iz Spice Girls ere. Uporedo, kožni sakoi i dugački kaputi do poda su svakom stajlingu dodali dozu elegancije.

Signature look joj je bila mala crna haljina, uvek savršeno skrojena i najčešće sa halter izrazom.

  • Victoria Beckham Little Big Dress 1
  • Victoria Beckham Little Black Dress 2
  • Victoria Beckham Little Black Dress 3
  • Victoria Beckham Little Black Dress 4
/ 4

Vremenom je cargo pantalone zamenila širokim farmerkama i pantalonama i dugačkim suknjama u skladu sa estetikom njenog modnog brenda, ali ljubav prema monohromatici je i dalje opstala. Pored toga, predimenzionirane naočare za sunce i jednostavne kožne čizme su sada komadi bez kojih ne izlazi i sudeći po seriji Beckham, bela oversize košulja je takođe komad kome se okreće tokom cele godine.

Victoria Beckham stil danas 1
Victoria Beckham stil danas 3

Victoria Beckham je knjiški primer kapsul garderobera (ili „capsule wardrobe“) koji definiše lični stil i pre svega odgovara načinu života.

Saznaj više:
Povezani članci: