Stiže JOŠ JEDNA odlična New Balance KOLABORACIJA

Svojim besprekornim pristupom kolaboracijama, New Balance je uspeo da se progura čak među high fashion brendovima
07.10.2023.
RECOMMENDED

Ko bi rekao da su New Balance patike nastale pre skoro 120 godina? Kreirane isključivo sa fokusom na sport i udobnost, one su vremenom evolvirale u omiljeni komad modnih trendsetera.

Čak je i 407 model postala komična referensa u pop kulturi o tome kako jedan brend može da preskoči granicu uticaja od „Nikad ne bismo obukli” do „Ipak može”.

Deo New Balance strategije, koja im omogućava da balansiraju između sportske udobnosti i stilske vrednosti, su nesvakidašnje kolaboracije. Kada su najavili kolaboraciju sa Njujorškim streetwear brendom Aimé Leon Dore u 2019. godini, jasno je bilo da New Balance ima keca u rukavu i da dizajnerski tim pažljivo osluškuje razvoj subverzivne modne scene koja ih okružuje.

Njihova najnovija kolaboracija sa Japanskim brendom Auralee je još jedna u nizu koja pomera granicu stila u industriji sportske obuće. Ovaj brend, započet u Tokiju, je sa New Balance dizajnirao novo izdanje 1906 modela u nežnim bež i plavim nijansama, sa vintage izgledom zahvaljujući detaljima blago isprane antilop kože.

Auralee New Balance
Auralee New Balance 1906R

Tu je i upcoming kolekcija sa mladim Jadenom Smithom, koji je tokom nenajavljenog gostovanja na Coachelli obukao MSFTSrep x New Balance 0.01 patike iz nove kolekcije. Inspirisane New Balance patikama iz 80-ih, njegov dizajn kombinuje minimalizam (kroz odabira kolora) sa maksimalizmom (kroz formu).

Jaden Smith New Balance kolaboracija
MSFTSrep x New Balance 0.01

Ipak, to što nas trenutno najviše raduje jeste vest da će sledeća New Balance kolaboracija biti u saradnji sa modnom kućom Miu Miu.

Suptilno se ukazalo na mogućnost nove kolekcije tokom Miu Miu revije na Pariskoj nedelji mode, ali sada je i ozvaničeno. New Balance i Miu Miu patike vuku inspiraciju od klasičnog 530 modela i biće dostupne u braun i bež bojama, od antilop kože i sa Miu Miu brendiranjem na vrhu jezika.

Miu Miu New Balance kolaboracija 1
Miu Miu New Balance kolaboracija 2

U međuvremenu, uzbuđeno isčekujemo šta New Balance još planira za jesenju sezonu.

Saznaj više:
Povezani članci: