BURO. izbor: Gia Couture Firenze

  10.05.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_GIA_CIPELE.jpg

  Da li ste ikada poželeli da napišete ljubavno pismo cipelama? Nikada? Stvarno?! Khmm, ma da, da, ni ja… Uopšte nisam doživela omanji slom izazvan pogledom na sandale u kombinaciji piton printa i crvene i pink boje. Ne. Nisam počela da preračunavam potencijalni minus pri pogledu na gingham ravne cipele sa dve široke crne mašne. Nikako. Da li mi je skoro pošla suza od radosti kad sam shvatila da na ovom svetu postoje špic salonke sa kitten štiklom na tufne, preko kojih ide mašna od komada marame, u takođe tufnastom, ali kontrastnom printu. Sasvim sigurno da ne!

  Većina, pretpostavljam, odmahuje glavom, dok pravi znalci već znaju o čemu pričam. Brend Gia Couture je u sekundi osvojio modni svet (a prvi korak, naravno, napravili su na Instagramu) i sada suvereno vladaju wishlistama devojaka širom sveta.

     Dizajnerka Barbara Borghini imala je ideju da kreira cipele koji će biti eklektične i neobične, ali istovremeno vrlo ženstvene (odušeljen aplauz za takvu odluku u ovoj eri „ružne obuće“). Zato u svom dizajnu rado koristi detalje kao što su vez, mašne od pliša, štikle u upadljivim bojama, zakovice i nitne. Ono što je takođe karakteristično za njen rad jeste da insistira da cipele ne budu samo lepe, već i funkcionalne, tako da većina modela ima manju, ili razumno visoku štiklu.

     Zajednička kolekcija sa Alex Eagle, nekadašnjom modnom urednicom, a danas superuticajnom vlasnicom kul butika Alex Eagle Studio u Londonu donela je marki Gia Couture definitivnu potvrdu među modnom ekipom. Model „Bandana Girl“ rado nose (i prikazuju na svojim Instagram nalozima) it devojke kao što su Pernille Teisbeak i Caroline Issa.

     Iako se radi o malom italijanskom brendu koji se izrađuje u radionicama oko Firence, online uspeh lansirao ga je u sam epicentar mode za samo tri godine. Budući da bajeri velikih robnih kuća sada koriste društvene mreže kao platformu za pronalaženje novih brendova i talenata, ne čudi činjenica da se Gia Couture već nalazi na „digitalnim policama“ sajtova kao što su Luisa Via Roma, Farfetch, Yoox… Cene se kreću između 250 i 350 evra.

   

   

  A sad me izvinite, idem da pokušam da smanjim zamišljeni šoping spisak sa deset Gia Couture modela, na možda osam šest… Između žutog pitona, pink mašni, leopard printa, pliša, kože i satena to će biti težak zadatak.
  Wish me luck!

   

   

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: