Girl crush: Nadia Lee Cohen

  21.07.2023.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Narrow_gc.gif

  Vodimo vas u nadrealni šareni svet Nadie Lee Cohen, izvanredne britanske vizuelne umetnice. 

  Nadiina fotografska estetika prepoznatljiva je po simpatičnoj prenaglašenosti i neumerenosti u korišćenju živih boja, prožeta ideološkom predstavom žene kao ultimativne heroine, u skladu sa body positive konceptom, uz obaveznu provokaciju društvenih normi.

  Njena fotografija često predstavlja mešavinu retro i savremene estetike, sa naglaskom na vintage modu, scenografiju i kinematografiju, dok su likovi gotovo uvek stilizovani u smelim i glamuroznim odevnim kombinacijama, smeštenim u pedantno osmišljene scenografije, koje izazivaju osećaj nostalgije i fantazije. Njena upotreba živih boja, dramatičnog osvetljenja i opsednutost detaljima stvara vizuelno upečatljivu atmosferu iz snova. Posebno se izdvojila njena interaktivna izložba prošle godine u LA-u, pod nazivom ,,Hello, my name is..” u kome je prezentovala sebe u 33 različita lika, koristeći filmsku šminku i perike.

  Nadia je režirala i kratke filmove i muzičke spotove. Njen autentični pečat su bajkoviti vizuelni narativi i fantastični detalji u spotovima koji su je probili u mainstream, a najpoznatiji su: ,,Babushka boi“  ASAP Rocky-ja kao i ,,After the storm“ Kali Uchis.

  Njeni filmovi često uključuju elemente mračnog humora i satire, ponekad ismevajući tradicionalne standarde lepote i društvena očekivanja. U svom radu često istražuje teme identiteta, samoizražavanja i ženske perspektive.

  Karakteristični stil Nadie Lee Cohen i njeno jedinstveno vizuelno pripovedanje stekli su ogromno priznanje u svetu mode i umetnosti. Njen rad je predstavljen u raznim publikacijama i izlagan u međunarodnim galerijama. Ona nastavlja da pomera granice i stvara očaravajuće vizuale, bilo da se nalazi iza ili ispred objektiva, njena estetika je uvek dosledna, precizna i provokativna.

  Ako bismo je opisali u par reči to bi bilo lutka sa besprekornim osećajem za estetiku i smislom za humor, a njena kreativnost ne prestaje da nas inspiriše…

  …Zato je baš ona naša ovonedeljna Girl Crush!

  Saznaj više:
  Povezani članci: