Kultni parovi: Michele Lamy i Rick Owens

  07.09.2023.
  RECOMMENDED

  Rick Owens i Michele Lamy imaju jedinstvenu i nekonvencionalnu ljubavnu priču koja je opčinila javnost, a posebno modne zaljubljenike. Oboje su uticajne ličnosti u modnoj industriji, poznati po svojim avangardnim i ekscentričnim stilovima.

  Snapinsta.app 221896863 808696189791303 1370350995938639623 n 1080
  Photo: @michele.lamy.muse

  Rick Owens, američki modni dizajner, i Michele Lamy, francuska modna dizajnerka, upoznali su se početkom 90-ih u Los Anđelesu. Tada je Rick, radio kao modelar za različite dizajnere, dok je Michele vodila popularni noćni klub u Holivudu pod imenom Les Deux Café. Njihova momentalna konekcija, bez obzira na starosnu razliku od skoro 20 godina, bazirala se na zajedničkom interesovanju za kreativnu umetnost i underground modnu scenu.

  rick owens la 07
  Photo: Emily Malan/WWD

  Ubrzo potom su im se privatni i profesionalni životi isprepletali. Michele Lamy je počela da sarađuje sa Rick Owensom na njegovim modnim kreacijama, postala je i njegova muza i poslovna partnerka. Profesionalna saradnja značajan je deo njihovog odnosa, pri čemu Michele doprinosi kreativnom usmerenju brenda Rick Owens.

  rick owens la 04 1
  Photo: Emily Malan/WWD

  Rick Owens i Michele Lamy venčali su se 2006. godine. Oni su zajedno već nekoliko decenija, provocirajući tradicionalne norme i očekivanja u vezi sa godinama i stilom. Njihova veza često se opisuje kao kreativno i intelektualno partnerstvo, budući da dele duboku strast prema umetnosti, modi i dizajnu.

  5dbd36015db5a17392db18290c8a8c2372 14 rickowens.h473.w710
  Photo: Olivier Douliery

  Veza Rick Owensa i Michele Lamy imala je dubok uticaj na modnu industriju. Poznati su po svojim jedinstvenim ličnim stilovima koji često izazivaju konvencionalne standarde lepote. Njihov dizajn i estetika uticali su na mnoge savremene modne dizajnere i umetnike. Drugim rečima, začetnici su neo-punk pravca u modi, koji ne prestaje da se razvija u najrazličitijim interpretacijama od ulične mode do high fashion dizajnera.  

  rick owens la 015
  Photo: Emily Malan/WWD

  Rick Owens je izgradio uspešan modni brend po svom imenu, poznat po hrabrom i minimalističkom dizajnu, dok Michele Lamy ima svoje nezavisne modne projekte, uključujući liniju nakita Lamyland. Zajedno su stvorili modno carstvo koje i dalje cveta.

  tumblr inline owvrsp3U6Z1qzp73s 500
  Photo: https://www.dillinger.fr/

  Njihova ljubavna priča svedoči o moći kreativne saradnje i apsolutnih rušenja društvenih normi u kontekstu mode i umetnosti. Neobično i dugotrajno partnerstvo Rick Owensa i Michele Lamy slavi se zbog svoje autentičnosti i inovativnog duha unutar modne industrije.

  Saznaj više:
  Povezani članci: