Želite na doručak kod Tifanija? Od sada je to ponovo moguće

  16.07.2023.
  RECOMMENDED

  Ako ste i vi, kao i mi, potpuno opsednuti filmovima i estetikom Audrey Hepbern, onda su vam sigurno poznate iconic scene u kojima Holly Golightly u kultnom filmu ,,Doručak kod Tifanija’’, u svojoj crnoj uskoj haljini sa rukavicama, masivnim biserima oko vrata, uzdignutom punđom sa tijarom i crnim naočarama čežnjivo gleda u izlog jednog od najprestižnijih brendova nakita- Tiffany’s. (Tako je, toliko puta sam gledala ovaj film da mogu skoro sve outfite da opišem bez problema). Ukoliko ste oduvek želeli da imate slično iskustvo, sada postoji način! Ne, ne morate da stojite sa takeaway doručkom ispred Tiffany’s i gledate u sav taj divan nakit, već se zaista možete uputiti u The Landmark, Tifanijevu zgradu na uglu 57. ulice i Pete avenije u Njujorku, gde vas na šestom spratu čeka Blue Box cafe i doživeti film iz prve ruke.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1689719280096759.jpg
  Photo: Blue Box Cafe by Daniel Boulud Instagram

  Zapravo, ovaj cafe nije novina u Njujorku, samo je privemeno zatvorio svoja vrata za posetioce 2019. godine, da bi se nedavno ponovo otvorio i to pod kulinarskom palicom Daniela Bouluda, šefa kuhinje sa Mišelinovom zvezdicom.
  Na ovoj znamentoj lokaciji, svakog dana možete izabrati nekoliko opcija za piće i jelo: Doručak kod Tifanija, Čaj kod Tifanija i Sezonski meni fantastične fine dining kuhinje.
  Ono što doprinosi da se u potpunosti osećate baš kao kod Tifanija jeste i enterijer. Čuvena ,,Tiffany plava’’ boja, koja se u Pantone paleti vodi pod brojem 1837 Plava (što je godina osnivanja Tiffany & Co) u potpunosti dominira prostorom. Bilo da su u pitanju tanjiri iscrtani u plavim notama ili nepregledni kockasti lusteri, sve je uređeno kreativno i sa ukusom. U prostoru je takođe izloženo preko 40 umetničkih dela, uključujući do sada neviđene radove koje je Tiffany posedovao, tako da posetioci u potpunosti zaborave da se zapravo nalaze u prodavnici, a ne u muzeju.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1689719622054108.jpg
  Photo: Blue Box Cafe by Daniel Boulud Instagram
  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/1689719572998256.jpg

  Naravno, cela priča zaokružena je i omažom filmu ,,Doručak kod Tifanija’’ i zanosnoj Audrey Hepbern. Takozvani ,,Audrey doživljaj’’ nalazi se na centralnoj poziciji- replika crne Givenchy haljine koju je nosila u poznatoj uvodnoj sceni filma, koja je jednako bezvremena kao i dijamantska ogrlica koja ju je krasila. Na taj način, odaje se počast ključnom trenutku u filmskoj istoriji i presudnom trenutku za samu kompaniju Tiffany & Co.
  Ukoliko planirate odlazak u Njujork, a na listi šta obići vam se po default-u nalazi kuća Keri Bredšo iz Seks i grada, sada je vreme da dodate i Blue Box cafe i ne propustite da i vi, kao i Holi Golightly, doručkujete kod Tifanija.

  Saznaj više:
  Povezani članci: