Ekološki odgovorno: Zara second hand platforma stiže u Francusku

  11.09.2023.
  RECOMMENDED

  Inditex grupa nastavlja svoju strategiju širenja Zara Pre-Owned platforme. Počevši od četvrtka, 7. septembra, ovaj servis će biti dostupan u Francuskoj, drugom po redu tržištu, nakon Velike Britanije, gde španski lanac uvodi ovu inovaciju . Kako je grupa najavila ovu inicijativu će proširiti na sva ključna tržišta do 2025. godine.

  Snapinsta.app 374176931 684612743698893 4385000414067858416 n 1080
  Photo: @zara

  Ovakva inovacija je ključna za razvoj cirkularnog lanca održivosti, zato se intenzivno radi na oblikovanju te ideje, u svrhu pronalaženja idealnog ekološkog rešenja.

  Od sledeće nedelje, Zarinim kupcima u Francuskoj biće omogućen pristup ovoj novoj platformi. Integrirana na web stranicu i mobilnu aplikaciju brenda, opcija Pre-Owned ima za cilj produženje veka trajanja odeće, smanjenje otpada, kao i potrošnje novih sirovina.

  Popravka, prodaja i donacije

  Da bi to postigla, platforma će nuditi usluge popravke odeće ovog brenda, uključujući zamenu dugmadi, popravku šavova ili zamenu zip patenta. Kupci će moći da prate svoje narudžbine putem interneta i da organizuju isporuku u Zarinoj radnji po izboru.

  Osim toga, Pre-Owned uključuje prostor za online kupovinu i prodaju od strane pojedinaca, omogućavajući kupcima da kupe/prodaju komade iz prethodnih kolekcija. Zara će obezbediti sigurnost transakcija i praćenje, kao i transport paketa.

  Konačno, biće dostupna i usluga doniranja polovne odeće, uz mogućnost prikupljanja na kućnoj adresi ili ostavljanja u odabranoj radnji.

  Ova inicijativa deo je održivog strategijskog plana galicijskog konglomerata, koji ima za cilj smanjenje emisija za 50% do 2030. godine. Krajnji cilj je neutralnost u emisijama ugljenika do 2040. godine, što podrazumeva smanjenje emisija za 90%.

  Zara je stigla u Pariz početkom devedesetih godina prošlog veka i sada posluje u 111 prodavnica, uključujući nedavno otvorenu prodavnicu na Šanzelizeu. Zato i ne čudi činjenica da Francuska prednjači u broju Zarinih potrošača. Ostaje da vidimo da li će ovaj način kupovine, odnosno prodaje postati dostupan i u našem regionu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: