/ 54

Loewe revija je poput nadrealističkog filma, pogledajte novu Andersonovu viziju

05.03.2022.
RECOMMENDED

JW Anderson poznat je po svojoj neraskidivoj vezi sa umetnošću, a ona kao da nikada nije bila istaknutija nego u kolekciji za sledeću jesen/zimu. Podstaknut stvarima koje se danas dešavaju oko nas, dizajner je napravio svojevrsnu vrstu igru volumena koji podsećaju na balone kako bi slikovito dočarao tenziju pod kojom se ceo svet nalazi: „Balon stvara napetost, ali on će pući. Neće trajati zauvek“, izjavio je povodom revije. Na taj način, Anderson je vizuelno savršeno opisao kako se osećamo – danas još i više nego u trenutnku kada je radio na kolekciji – ali i ponudio svoju vrstu gotovo filozofskog olakšanja.

Ovaj izlet u podsvesno i iracionalno provlači se kroz sve elemente kolekcije. Napetost pred pucanje je svuda: u siluetama automobila ispod mini haljina, shearling krznu u kombinaciji sa lateksom, cipelama uvijenim u nekakve vrste „natikača za kišu“ (ne, nemamo precizniji naziv), haljinama koje su drapirane uz pomoć bandažiranja… Ipak, Andersonov nadrealizam je sve samo ne bez reda i razloga, on je uglađen i luksuzan, počev od boja preko izrade i materijala od kojih dominira najmekša koža po kojoj je španski brend i poznat.

Ovo je kolekcija namenjena zaljubljenicama u umetnost, ženama koje i dalje traže značenje u onome što nose (i vremenu u kom žive), koje na život gledaju kroz prizmu koncepta. Na kraju krajeva, Loewe i jeste njihova uniforma.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/03/1646309589129254-11.png
Saznaj više:
Povezani članci: