Pogledajte novu Dior reviju visoke mode za jesen/zimu 2021/22.

  06.07.2021.
  RECOMMENDED

  Prva revija „uživo“ koja je otvorila Nedelju visoke mode u Parizu u ponedeljak 5. jula, bila je ona brenda Dior održana u muzeju Rodin. Malo je reći da je modni svet jedva dočekao ovaj događaj, posebno nakon spektakla u Atini koji je ispratio Cruise kolekciju.

  Od prvog dana na čelu Diora, Maria Grazia Chiuri ne prestaje da spaja modu i umetnost, pozivajući mnoge savremene umetnike da joj se na tom putu pridruže. Istovremeno, ona njihovu i svoju kreativnost spaja sa istorijskim referencama kuće Dior i feminističkim stavom. Ni ovaj put nije bilo ništa drugačije: umetnost jeste u srcu  ove kolekcije visoke mode za narednu sezonu jesen/zima. Kako na odeći tako i na setu pojavljuje se vez kao spona virtuelnog i stvarnog, a sam set je dizajnirala umetnica Eva Jospin i nazvala ga „Odaja od svile“. Na taj način, sama tehnika veza uveliko prevazilazi samo dekorativnu svrhu i postaje način da s probude sva čula i prikaže neverovatan nivo izrade, a evocira i na knjigu „Threads of Life“ koja je inspirisala glavnu dizajnerku u izradi ove kolekcije. 

  DNK kuće Dior i nasleđe njenog osnivača ponovo su interpretirani na mnoge načine. Tako su tu varijacije na temu Bar sakoa, puderaste nijanse i cvetni detalji koje je Monsier Dior toliko voleo. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: