Sedamdesete i glamur: Svi pričaju o Chanel Métiers d’Art reviji u Dakaru

  09.12.2022.
  RECOMMENDED

  Za predstavljanje svoje ekskluzivne Métiers d’Art kolekcije Chanel je ovaj put odabrao ne samo grad, već i deo sveta na kome nikad ranije nisu bili. Revija je održana u Dakaru i to kao deo trodnevnog mini-festivala odmah nakon lokalne Nedelje mode, a umesto egzotičnog cirkusa dizajniranog da bi namamio ljude da potroše novac, ceo spektakl u fokus je stavio i lokalne talente iz polja umetnosti, plesa, muzike i književnosti. Dakle, manje prečica ka inspiraciji, više proslava ravnopravnosti. 

  U skladu sa tim na pisti se pojavilo i 19 modela iz Afrike, od toga 12 lokalnih iz Senegala, dok su makeup i frizerski timovi takođe bili sačinjeni od pola stranih i pola lokalnih profesionalaca.

  Odeća je inspirisana dekadom sedamdesetih i posebno raznovrsnom muzikom koja je njom vladala i kolekciju čine savršeno urađene Chanel haljine koje Virginie Viard pravi bez premca, večernje sirena haljine, pantalone od buklea i farmerke sa zvonastim nogavicama, bluze pune pokreta i volumena, tunike i sakoi koji su zaštitni znak kuće Chanel. Pogledajte ih sve u galeriji.

  Saznaj više:
  Povezani članci: