BURO. izbor: oversized muška košulja

  30.01.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/oversized-kosulje-cover-update2.gif

  Volumen je i dalje u modnom centru svega ove sezone, a brendovi nam nude sve komotnije i šire komade preteranih dimenzija. Ceo koncept muške siluete nije nov, setite se samo Coco Chanel dvadesetih, Marlene Dietrich i Katharine Hepburn i naravno neizostavne i neprevaziđene Diane Keaton u filmu „Annie Hall“. Sve one su zajedno i polako utrle put muškim komadima u ženskom ormanu (koji su danas klasika i nigde ne mrdaju).

  Da ne bude zabune oversized shirt je poznata i kao muška košulja i uprkos svom ultra nefeminističkom imenu, onaj deo „muška“ samo pokazuje kako treba da izgleda – kao da ste je upravo maznuli iz ormara svog dečka, a on nije smeo da se usprotivi.

  OVERSIZED KOŠULJA

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1580399313884682-1.gif

  BURO. VAM POMAŽE KAKO DA JE STILIZUJETE

  1

  Kupite neki model koji će trajati. Odaberite lan ili pamuk – tkanine koje možete da perete i nosite praktično zauvek. Razmislite o klasičnim kombinacijama boja kao što su plavo-bele pruge, bela ili klasična plava.

  2

  Oni koji vole slojevite stajlinge neka upare svoju mušku košulju sa tankom rolkom ispod, ukrojenom jaknom preko i, ako volite, sa baggy pantalonama. Obavezno zaokružite kombinaciju štiklama i nakitom i dobićete outfit koji je savršeno izbalansiran (i izgleda sve samo ne neuredno ili kao da ste lenji).

  3

  Ako više volite malo doteraniji stil, upašite košulju napred, a ostavite je ispasanu nazad (kao francuskinje) i uparite sa pantalonama kojima se nogavice sužavaju pa ih upašite u naborane čizme. Otkopčajte gornje dugme košulje i nosite je sa krupnim nakitom. Ako volite da istaknete svoju siluetu, skupite košulju u struku kaišem ili je odnesite kod svog lokalnog krojača da joj doda dva ušitka u Jacquemus stilu. Sve se vrti oko toga šte ćete vi sami sa njom da uradite. Poslednji savet je za one koji vole kombinaciju suknje i košulje: Prada pufasta silueta je prethodnik androginog stila ove sezone. Obucite midi suknju i čizme do kolena ili mini suknju, ravne vojničke čizme i bomber jaknu. Velika košulja će biti otrprilike iste dužine kao i jakna pa nema potrebe da je upasujete.

  KAKO JE NOSIMO OVE SEZONE?

  “Svoju oversized košulju nosim ili sa pantalonama dužine iznad članka i glomaznim ravnim čizmama ili sa uskim pantalonama i štiklama sa četvrtastim vrhom. Obožavam lakoću koju velika udobna košulja nosi sa sobom i u poslednje vreme kupujem dezenirane modele koji imaju poseban karakter i prave dobar kontrast sa bilo čime drugim što stavim na sebe. Proporcija uske nogavice i široke košulje sa sakoom je potpuno moderna. Možete i da ostavite dugmeta otkopčana i ispod nje obučete uski top u boji kože ako volite slojeve. Muška košulja je prikladna za posao ali je i dalje vrlo spontana i laka za nositi. Ove sezone je definitivno komad koji obučem kad sam u bilo kakvoj dilemi.“

  Naomi Barling, modna urednica Buro247.com


  Zara, 3.290 din

  Ovaj članak prvo se pojavio na buro247.com

  Saznaj više:
  Povezani članci: