Donosimo vam najbolje modele čizama za jesen, odaberite svoje

  05.10.2020.
  RECOMMENDED

  Došao je i taj trenutak: vreme je da se vratimo obući za jesen i zimu, a to su na prvom mestu čizme. Nije da nismo spremni, pogotovo nakon street style izdanja koja smo proteklih dana gledali na Nedeljama mode. Mood boardovi su tu i na njima se ponavlja nekoliko modela u različitim izvedbama. Pronašli smo za vas one najbolje, odaberite svoje.

  Chelsea

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/1601899940057722-1.png

  Ovaj model, po mogućstvu sa dodatkom debljeg gumenog đona sa kramponima, je apsolutni hit jeseni (i još jedan primer planetarne dominacije brenda Bottega Veneta). Nosite ih sa kratkim dužinama ili širokim pantalonama iznad članka. U svim prilikama, bukvalno.

  Ali ne bilo kakvu. Ove sezone udobnost je iznad svega pa kada se ona uhvati ruku pod ruku sa ženstvenošću vreme je da zaboravimo na vrtoglave visine: vladaju elegantni modeli do kolena sa petom srednje visine. Idelan su par midi suknjama i haljinama od trikotaže kao i kulotama.

  Ok, ne možemo ga nazvati novim ali ovo je trend koji jednostavno ne prolazi. Ove sezone, stilska igra se izdiže na viši nivo pa su neki modeli (čitaj: Prada) nadograđeni detaljima poput mini-džepova. Kratke suknje ili helanke + oversized kaputi i jakne su pravi recept da ih ponesete.

  Možda su inspirisane povratkom prirodi koji se odigrao za vreme karantina, tek gumene čizme su nam se toliko uvukle pod kožu da ih sada nosimo 24 sata dnevno. Debeli gumeni đon i kabasta proporcija savršeno idu uz maksi dužine haljina i mantila za pravi cottagecore stajling gde god se nalazili.