Umeće šopinga: svečane haljine i aksesoari inspirisani modelima sa modnih pista

  09.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_ORIGINAL_KOPIJE.jpg

  Scenario kaže ovako: u džepu vam je pozivnica za letnju žurku, u glavi ideja kako biste voleli da izgledate, a u novčaniku samo gomila zgužvanih računa. Bez panike! Prošli smo high street radnje i pronašli najbolje komade koji izgledaju kao sa modnih pista, ali nemaju cenu da to i dokažu.

  Levo: Saint Laurent, desno: Zara

  Ako ste pozvani na godišnjicu mature…

  Bilo da je u pitanju 5, 15, ili 25 godina, zaboravite na skromnost i svedenost! Pričamo o šljokicama, plišu i satenu. Ukradite pažnju cele generacije u fantastičnoj mini kreaciji za koju je inspiracija bila Saint Laurent haljina koju je na pisti ponela Freja Beha Erichsen. Kanališite nehajni rock’n’roll šik kakav je Anthony Vaccarello usavršio i glavnoj tračari iz odeljenja nemojte prijaviti da ste haljinu zapravo uzeli u Zari za 6.590 dinara.

  Ako ste pozvani na venčanje (gde će biti i vaš bivši)…

  Dve reči: diskretan seksipil. Potrebna vam je haljina u kojoj ćete izgledati najbolje ikada, ali takođe ona mora delovati dovoljno „obično“, kao da se baš i niste trudili. Jacquemus je doktorirao takve modne efekte, njegove haljine savršeno balansiraju između odrednice seksi i ležerno. H&M se poveo tom filozofijom pa u novoj kolekciji možete pronaći crnu maksi haljinu na jedno rame za 4.200 dinara.

  Levo: H&M, desno: Jacquemus
  Levo: Massimo Dutti, desno: Johanna Ortiz

  Ako ste pozvani baštensku zabavu…

  Kad su letnje poslovne prigode na otvorenom u pitanju, stvari sa oblačenjem postaju komplikovane. Razmišljate kakva pravila tu važe za bretele i dekoltirane haljine, koliko usko je preusko i da li se mini dužini gleda kroz prste? Ne lupajte glavu i držite se nekih uobičajnih normi i jednostavnog pravila da se vi morate osećati prijatno u tome što nosite. U idealnom svetu svi bismo imali Johanna Ortiz haljinu u ormanu baš za te prigode, ali imamo sledeće najbolje rešenje – Massimo Dutti kombinezon. Jasna je Ortiz inspiracija u printu i V dekolteu, ali kroz dodavanje nogavica priča je dobila drugi karakter. U ovom komadu (15.590 dinara) osećaćete se i izgledaćete dobro!

  Ako je subota veče…

  Dobro, tehnički niste pozvani nigde, ali ne smemo zaboraviti na gradske izlaske, vreme je za đuskanje – nemojte propustiti da posetite tek otvorene klubove na vodi i najavljena gostovanja svetskih DJ-eva. Mini, sjajno i bar jedan karner. I spremni ste! Attico efekat je to što vam je potrebno za đuskanje do jutra. Attico zelenu disko viziju Zara je prevela u pink mini haljinu koja deluje kao nešto što bi rado ponela Alexis Carrington iz „Dinastije“. Za 6.590 dinara budite zvezda ludog vikenda.

  Levo: Zara, desno: Attico
  Gore: Cult Gaia, dole: Springfield

  Ako ste pozvani na piknik…

  Što se odeće tiče sve je jasno, udobno i ležerno pre svega, ali sve malo začinite izborom aksesoara. Na primer, možete se odlučiti za elegantnu i upadljivu torbu kakve su one sa Cult Gaia potpisom. U trenutku kad se Ark torba pojavila na tržištu svi smo ostali hipnostisani specifičnim dizajnom, ipak ovaj model nije originalna ideja kreatorke Jasmin Larian. Ark je zapravo inspirisana tašnom u kojoj su japanski ribari još 1930. godine nosili ručak. Putevi inspiracije nekada mogu da budu zaista neobični! Posle tog otkrića mnogi su požurili da repliciraju ovu torbu bez bojazni od tužbe, pa je tako ovog proleća možete pronaći na rafovima Springfield radnji po ceni od 4.780 dinara.

  Ako ste pozvani na poslovni koktel…

  Jun je trenutak kada poslovna sezona ulazi u svoj vrhunac, kompanije organizuju promocije i proslave, a svi se pripremaju da uđu u malo sporiju sezonu odmora. Investirajte u dobru crnu haljinu koju možete iskoristiti više puta, a onda kada želite da ostavite jači utisak posegnite za dobrim parom cipela. I šta kažete na perje? Toliko je otkačeno, da bez napora prelazi u odrednicu šik i moderno. Naravno da Giambattista Valli u svojoj ponudi ima takve sandale, ali dobra vest je da postoje i u Zara varijanti, i to u dve boje: bež i crne, po ceni od 7.990 dinara.

  Tamne sandale: Zara, svetle sandale: Giambattista Valli
  Saznaj više:
  Povezani članci: