Bottega Veneta je (ne)zvaničan pobednik meseca mode

  01.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/bottega-cover.gif

  Nakon dva dana gledanja street style fotki iz Njujorka, već smo videli više torbi i cipela sa Bottega Veneta potpisom nego svih drugih (prepoznatljivih) brendova zajedno. U Londonu i Milanu se ponovila ista priča. Od Pariza smo, kao od tradicionalno najjačeg, možda i očekivali malo više raznovrsnosti ali… Ponovila se ista priča. Možda to i ne treba da nas čudi, Milano je ozbiljno uleteo u borbu za prvo mesto, a ovaj Bottega Veneta trijumf bi se mogao protumačiti kao prvi krug globalne pobede.

   

  Naime, više ne postoji nijedana street style devojka, urednica, bajerka ili bilo koja druga insajderka modnog sveta koja pod rukom ne nosi oversized klač mekanu torbu prepoznatljivih linija (ili, bolje je reći, odsustvom istih). Koje je boje i da li je od pletene intrecciato kože ili nestvarno meke klasične varijant, stvarno nije bitno. Isti je slučaj i sa papučama na štiklu i mrežastih salonki (u nedostatku boljeg izraza) sa karikiranim četvrtastim vrhom. Sviđale vam se ili ne, nema stopala u ovom krugu Nedelja mode koja ih nisu prošetala, i slikala, razume se.

   

   

  Odakle ova pomama? Daniel Lee je slavljen kao naslednik Phoebe Philo, a jedna od njenih najjačih strana su upravo bile „ružne“ cipele i prelepe torbe. I od jednih i od drugih nam se vrtelo u glavi. Da li je sentimentalnost u pitanju, odličan marketing ili zaista genijalan dizajn – zavisi koga pitate. Istina je verovatno poprilično isprepletana verzija sva tri. Šta god da je u pitanju, Bottega Veneta je vrhunski poentirala. Globalno. Ostaje pitanje da li je malo i dosadila?

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: