Povratak na posao znači dve reči: Power suit

  01.09.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/09/powersuit_cover.jpg

  Work work work

  Obožavamo i izraz i koncept „power suit“ još od trenutka kada smo ugledali Melanie Griffit kako izlazi iz lifta kao ultimativna „Zaposlena devojka“. Da, znamo da se radi o bajci ali zašto da ne? Ove jeseni, uz svu nostalgiju za dekadom osamdesetih, odelo za posao ima novo lice. Zaboravite šalterske službenice na kojima ono jedno dugme večito puca i uštogljene poslovne propise oblačenja i spremite se na opuštene luksuzne sakoe sa širokim pantalonama i midi suknjama koji više odišu samopouzdanjem nego ijedno izdanje „za kancelariju“ do sad. Ruku na srce, ova odela jednako dobro pašu i sali za sastanke i prvom redu na revijama mode. Ključna reč jeste „udobnost“, ali nikako je nemojte shvatiti kao izgovor za aljkavost. Zbunjeni? Potražite inspiraciju u najboljim street style izdanjima (ako odlučite da im dodate i XXL torbu, nećete pogrešiti).

  Jesenja paleta —

   

  Ne upadajte u staru zamku da su odela „poslovna“ samo ako su u nekoj nijansi sive, braon ili crne. Na nedeljama mode su nas oduševili modeli u narandžastim bojama i svim zagasitim nijansama jeseni od tople žute, preko tamno-zelene pa sve do sivo-braon. Nema boljeg načina da okrenete novi list.

  Oversized ramena —

   

  Velika ramena da, ali nikako bez mekih naramenica – bez njih jednostavno izgledaju aljkavo. To što bi trebalo da zaboravite na uske krojeve sakoa ne znači da treba da odete na muško odeljenje ili jednostavno kupite sako 3 broja veći – ne, potreban vam je blejzer koji je krojen za vas u vašoj veličini kao oversized. I high street brendovi imaju sasvim solidan izbor.

  Neutralno —

   

   

  I to najsvetlije i najnežnije nijanse. Sve neutralne nijanse koje gledamo već nekoliko sezona nikuda ne idu, ali po ovom pitanju posebno. Ne bojte se da obučete najsvetlije krem odelo (zajedno sa onim papučama u fazonu devedesetih koje ste kupili početkom leta).

  Retro suknja —

   

  Midi dužina i falte na suknjama sa visokim strukom su savršen par za blejzer. U miks dodajte čizme na štiklu do kolena i spremni ste na sve. Svaka asimetrija na suknji je više nego dobrodošla, kao i kaput prebačen preko ramena (bez uvlačenja ruku u rukave, razume se).

  Upasane nogavice —

   

  Potpuno neočekivan obrt – čizme u kaubojskom stilu ili na srednje visoku štiklu. Najbolje izgledaju ako je nešto niže od kolena i ako su iste nijanse ili u istoj paleti kao i odela (a i tako će vam noge izgledati kao da idu iz vrata). Oštre kontraste ostavite najhrabijima. Potpuno francuski fazon.

  Print x print —

   

  Ovaj način da nosite dezen od glave do pete je možda jednostavniji i od maksi haljine sa printom. Sve boje su dozvoljene, uzorci mogu varirati od op-art grfike (za dan) do boho printova u saturisanim nijansama meke svile ili pliša (veče). Samo hrabro, jednostavnije je nego što zvuči.

  Saznaj više:
  Povezani članci: