5 načina da se leti obučete za posao, a da ne dobijete opomenu od HR-a

07.06.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_HR.jpg

Ne brinite, nećete umreti ni od dosade ni od toplote

Za one koji ne rade u modnim magazinima ili od kuće (što ne znači da ovo nije članak i za njih) oblačenje za posao u sred leta ume da bude pravo malo minsko polje. Pored razlike u temperaturi napolju i unutra, ošamućuje još jedna stvar: šta je prikladno obući i gde je granica između slobode i nepristojnosti? Pratite naše savete i sigurni smo da ni najstrožiji HR direktor neće moći ništa da vam zameri, a da ćete istovremeno biti na vrhu interne kancelarijske best dressed liste.

Zavrnuti rukavi

Na ovaj način i slip haljina postaje savršen poslovni komad kome ni najveći moralisti nemaju šta da zamere. Pored toga, u širokom blejzeru sa zavrnutim rukavima na ulici nećete doživeti toplotni udar, niti se zalediti kad udjete u klimatizovan prostor. 10 od 10 bodova.

 

Košulja-haljina

Uparite je sa salonkama bez pete ili mokasinama i dobićete kombinaciju koja ne može da omane. Slobodno obucite modele sa neočekivanim detaljima i asimetrijom i držite se dužine oko kolena (i duže). Mini varijante ostavite za slobodne dane.

Bele pantalone

Obavezno šire i visokog struka – dužinu birajte sami. Bilo da izaberete kulote uz crni top i ravne sandale, ili maksi uz široku bluzu na kopčanje – svakako dobijate. Ako im dodate i sako u istoj ili nekoj drugoj svetloj boji imate bezbroj kombinacija na raspolaganju.

Duga haljina sa printom

Razmrdajte atmosferu jarkim bojama i printom, i na taj način dodaćete malo sunca u svoj dan (i dan vaših kolega). Najbolja dužina je oko članka.

Midi suknja

Ovo je komad poput onih prvih lego kocaka od kojih posle pravite sve ostalo. Prilagođava se svakom zadatku. Birajte uže modele visokog struka (boho vajb ipak nije za kancelariju) sa detaljima poput manjeg karnera ili velikih dugmadi.

Saznaj više:
Povezani članci: