Birkenstock opsesija i dalje nije gotova: Evo najboljih načina da kombinujete must have klompe

  06.09.2023.
  RECOMMENDED

  Modni trendovi i komadi uglavnom se dele na one koji prođu kroz poznati ciklus uspon-vrhunac-opadanje i one koji preskoče taj obrt i ostanu relevantni decenijama. Kada se radi o obući, uzmimo za primer, recimo, starke (Converse Chuck Taylors), koje su prvi put puštene u prodaju 1917. godine. Tu su i martinke (Dr. Martens), simbol suptilne neposlušnosti koje postoje od 1947. godine. Međutim, u poslednje vreme, Internet i ulice prepune su Birkenstock papuča i klompi, između ostalog, i zahvaljujući Barbi filmu u kom se pojavljuju. Postale su čak i deo visoke mode, a sigurno ste primetili da je naša redakcija u samom vrhu fanova ovog brenda, kao i neke od naših omiljenih IT devojaka, kao što su Kendall Jenner i Kaia Gerber.

  Postoji nešto što čini Birkenstock klompe neprolazno cool, a dodatni benefit je to što su pristupačne, udobne i veoma zahvalne za kombinovanje i tokom hladnijih meseci u godini. Sigurni smo da ste tokom leta već obezbedili sebi jedan par, a u susret jeseni, donosimo vam predloge kako da ih na najbolji način kombinujete.

  SA TRENČ KAPUTOM

  Trenč kaput i Birkenstock Boston klompe su, jednostavno rečeno, idealna kombinacija. Oba komada obično dolaze u nežnim, zemljanim tonovima i divno se dopunjuju. Ukoliko želite da postignete ultimativan izgled poput francuske devojke, dodajte ovoj kombinaciji par ,,mom“ farmerki i majicu sa prugama u marinière stilu.

  JESENJI SLOJEVI

  birken55 1
  Photo: @bxwie

  Sa postepenim padom temperature, verovatno ćete poželeti da dodate jedan (ili više) dodatnih slojeva svojim jesenjim kombinacijama. Za one koji još ne žele da izvlače svoje tople jakne i kapute, pokušajte da nosite dužu majicu kao osnovni sloj, koja bi virila ispod prostranog duksa ili džempera. Kompletirajte outfit parom pantalona i, naravno, omiljenim Birkenstock klompama.

  ODELO SA TWISTOM

  birken44 1
  Photo: @styledbyano

  Za toplije jesenje dane, preskočite sako i kombinujte prsluk sa pantalonama umesto toga. Birkenstock klompe će divno upotpuniti neutralne tonove ovog ansambla i učiniti ga opuštenijim i manje formalnim.

  VANVREMENSKA KOŠULJA SA DUGMIĆIMA

  birken33 1
  Photo: @elise_soho

  Činjenica je da ne možete pogrešiti sa klasičnom košuljom sa dugmićima. Ovaj vanvremenski komad neverovatno je svestran i može se stilizovati sa gotovo bilo čim. Za one koji žele da podignu svoj dnevni outfit na viši nivo, savetujemo vam da košulju kombinujete sa manje očekivanim komadima, kao što su duga haljini i par šik Birkenstock klompi.

  FARM GIRL ŠIK

  Kada dođe leto, teško je odoleti želji da pobegnemo iz grada i provedemo neko vreme na selu. Za vaš sledeći beg iz grada, obavezno spakujte par Birkenstock klompi, jer su podjednako funkcionalne za opuštene šetnje prirodom i boravak u kući. I, slažu se uz skoro sve! A ovoj preslatkoj kombinaciji crop farmerki i lepršave bluze sa vezom nisamo mogli da odolimo.

  ZEMLJANE BOJE

  birken111
  Photo: @ellamiller

  U momentima kada želite pauzu od maksimalizma, kombinacije sa zemljanim bojama su must. Uostalom, to je i prirodni kolorit jeseni. Pored toga, kombinacija džempera i oversized košulje sa dugmićima nikada neće izaći iz mode, a posebno izgleda cool kada se upari sa belim farmerkama. Final touch daju upravo Birkenstock klompe.

  Saznaj više:
  Povezani članci: