Mermaidcore, novi modni trend na pomolu

26.07.2023.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/Cover_Wide_mermaid.gif

Neverovatan je način, ali i naročito brzina na koji trendovi sa velikih ekrana, prelaze na modne piste, a potom i na ulice grada. Hype oko Barbie trenda mogli ste da propustite isključivo ako živite ispod nekog kamena, odsečeni od sveta i interneta. Ali i da je tako, ne biste mnogo propustili jer mu se predviđa kratak vek, kao što je sudbina svake masovne i eksplozivne pomame.

Nije naše da iznosimo paušalne prognoze, uvek je na kraju pitanje ukusa i umeća improvizacije, ali bismo ovog puta da vas upoznamo sa koji mesec starijim trendom, idejno predvođenim ekranizacijom „Male sirene“. On ima i svoje ime, a o to je Mermaidcore.

Dizajneri inspirisani estetikom Male sirene potražili su još inspirativnog materijala na dnu okeana, u vidu spektra morskih boja, školjki, riblje krljušti… Naravno, ovaj trend je proizveden u fazi postprodukcije filma, pa su tako elementi Mermaidcora primećeni još u prošlogodišnjim letnjim i zimskim kolekcijama eminentnih dizajera.

Od tada pratimo ovakav modni iskorak, koji slavi gole stomake, sirena siluete u dugim suknjama i wet look, kada je recimo kosa u pitanju.

Ovu estetiku neki nazivaju i Sirenecore, a ono što je čini prepoznatljivom su paleta boja koja su u osnovi bela, krem ili teget, a prošarane su raznim nijansama zelene i plave. Primećuje se da su neki od već ustaljenih internet trendova integrisani u ovu estetiku: od naboranih letnjih haljina, koje se sigurno već nalaze u vašem ormanu, do nakita od perlica i školjki. Naravno, tu je i wet look, koji se repopularizovao Fendijevom revijom za proleće/leto 2021. godine.

Saznaj više:
Povezani članci: