Otkrijte zašto je italijanski brend Blazé osvojio modni svet na juriš

  31.05.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_BLAZE.jpg

  Opsesija je prava reč

  Da li je i vama preko glave modnih saveta koji su opšta mesta? Znate na šta mislim – „svaka žena treba da ima bar jedan/jednu… malu crnu haljinu, bele farmerke, majicu sa mornarskim izrezom“ i slično (rečenicu završite sami, ionako zvoni u prazno). Ali ponekad se desi da vidite neki komad i sve vam postane jasno. Onda znate, ne, OSEĆATE zašto vam nešto treba. Ali vam nekako ne treba samo onaj poslovični „jedan komad“, treba vam bar pet!

  Italijanski brend Blazé je upravo to. Taj modni jednorog koji pravi jedan komad ali ga pravi tako da vam svaki kliše vezan za njega odjednom deluje kao gospel. Nismo jedini koje je uhvatila ozbiljna Blazé groznica, jednostavno smo se pridružili dugoj listi urednika, stilista, it devojaka, manekenki i glumica, you name it.

  Tri stilistkinje koje su osnovale brend pre tri godine – Corrada Rodriguez D’Acri, Delfina Pinardi i Sole Torlonia – imaju oštar smisao za humor, pa su za naziv izabrale igru reči koja se zasniva na „blaziran“. Sve tri su opsednute sakoima, kao takvim, a inspiracija im varira od viktorijanskih vojnih kaputa, preko Luolou De La Falaise u Yves Saint Laurentu do Lady Di osamdesetih. Brend pravi četiri osnovne siluete sakoa koje updejtuje svake sezone, a postoji i mogućnost pravljenja blejzera po meri u njihova dva ateljea u Milanu i Rimu. Nude i opciju pantalona od istih tkanina, ali u pravom blaziranom duhu, kompletiranje je fakultativno. Pogledajte kako ih nose neke od najbolje obučenih žena na svetu.

  Arizona Muse toliko voli brend da je prošle godine za Blazé izbacila ograničenu capsule kolekciju.

   

  Može se reći da je Caroline de Maigret prva otkrila njihove sakoe i ponela ih pred street style fotografima pa je čest gost na zvaničnom Instagram nalogu brenda.

   

  Kendall Jenner nije imuna na satenski blejzer u zemljanim tonovima. Savršeno osveženje za večernji stajling.

   

  Emma Stone izabrala je njihovo odelo od pliša da vodi kultnu emisiju „Saturday Night Live“. Čist štreberski šik.

   

  Viviana Volpicella je modna institucija, a njen beli Blazé sako to samo potvrđuje.

   

  Eve Geraldine nam je jedna od omiljenih frilenserki i modnih novinara, a ova dnevna kombinacija je za iskopirati. Odmah.

   

  Ima li nešto što Linda Tol ne ume da iznese? Varijacija na temu crnog sakoa za veče sa resama je jedna od najboljih koje smo do sad videli.

   

  Chrissy Teigen je internet superzvezda, a koji bolji način da pokaže svoj status nego sako sa resama u funkciji haljine?

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: